Otys: Už zase útočí na naše děti

Školský protest se přinejmenším na Sokolovsku zvrhl ve sprosté a nemístné urážení mladých lidí.

3. 4. 2018

Ještě si všichni pamatujeme celostátní studentskou stávka Vyjdi ven, při níž v polovině března vyšli studenti před budovy škol s transparenty za dodržování ústavních zvyklostí a vyjadřovali nesouhlas s trestně stíhaným premiérem v demisi. Právě v našem kraji má ale odpudivé dozvuky.

Jak upozornil týdeník Respekt, na sokolovské gymnázium přišla minulý týden policie vyšetřovat okolnosti stávky. Studenti byli na dezinformačním webu Aeronet totiž nazváni Haveljugend, 17letému gymnazistovi hrozí někdo zavražděním a šéf kulturní komise místní radnice Radek Laurin z hnutí ANO, který to celé rozdmýchal, možná přijde o funkci.

"Ty děti to berou jako rebelii, možnost ulít se ze školy. Spousta z nich ale politickým hrám, agitaci a propagandě vůbec nerozumí. Připadají si aktivní a důležití, jejich ega rostou a pak se z nich stávají častokrát fanatičtí, 'nabubřelí', pyšní, neoliberální aktivisté a intelektuální probruselské elity, které mají tak rády média, jako je ČT," napsal člen ANO Laurin do Aeronetu.

Aby toho nebylo málo, redakce dezinformačního serveru k článku připojila proklik na facebookovou stránku jednoho z chlapců. Reakce na sebe nenechaly čekat – anonymní výhružky a útoky na celou rodinu.

Jak si tento člověk může dovolit takto smýšlet o mladých studentech a takto nemístně a odpudivě je urážet?

Jsem šokován tím, že člověk, který má na starost zrovna oblast kultury, mluví o naší mládeži jazykem starých komunistů.

Až tedy zase budeme nadávat na existence dezinformačních webů, které vědomě šíří lži, překrucují realitu a poškozují naši demokratickou diskusi, mysleme i na ty, kteří svými výroky jejich stránky plní.

Co se týče samotného pana Laurina, adekvátní reakcí by byla jeho veřejná omluva.

Pokud nezazní, věřím, že si studenti při příští demonstraci za slušnost a demokracii na jeho jméno dobře vzpomenou.

Lukáš Otys
předseda TOP 09 v Karlovarském kraji

Štítky
Osobnosti: Lukáš Otys
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme