Otys: Společné usilí v rámci projektu - "Musíme to zastavit", nám pomohlo najít obrovskou sílu pomoci všem potřebným"

3. 4. 2020

Projekt „Musíme to zastavit“ propojuje dobrovolníky i v Karlovarském kraji

TOP 09 spouští projekt „Musíme to zastavit“, kterým propojí dobrovolníky z celé republiky. Češi už ukázali, že si dokážou poradit sami. Celá republika šila roušky a ochranné pomůcky si vyráběla svépomocí. Web projektu je „mostem“, který spojuje dobrovolníky i v našem kraji s lidmi, kteří pomoc potřebují. Vzhledem k tomu, že nejohroženější skupinou korona virovou pandemií jsou senioři, mohou teď dobrovolníci nabízet svou pomoc hlavně jim.

„V téměř měsíčním společném nasazení pozorujeme v přímém přenosu neuvěřitelné úsilí dobrovolníků, starostů ale také firem v boji s epidemií korona viru. Potřebných je čím dál více a proto startujeme projekt, který chce dobrovolníky propojit a který každému potřebnému nastíní, že opravdu na vše není sám,“ říká Lukáš Otys, krajský  předseda

TOP 09 proto spustila web www.musimetozastavit.cz, který propojuje dobrovolníky s lidmi, kteří naopak pomoc hledají. Interaktivní mapa na webu ukazuje, kde zrovna je pomoc potřeba i kde ji naopak dobrovolníci nabízí. Díky mapě se tak všichni potřební dozví a dohledají že v Lokti, Chebu a v Mariánských lázních byla spuštěna služba pomoci s nákupy pro osoby v nouzi nebo otevřena mateřská škola pro zaměstnance IZS.

V Chebu se zase můžete zapojit do pomoci jako paní Markéta Rejmanová, která osobně nabízí odvoz s osobní asistencí všem seniorům z okolí a ochotně také pomůže s nákup a ostatní potřebnou pomocí.

„Přesto, že jsem na čas ztratila své zaměstnání, tak jsem našla v sobě neuvěřitelnou sílu osobně se podílet na pomoci druhým a našla tak přímou pomoc na kontaktní lince pro všechny seniory z okolí Chebu, osobně je odvezu k lékaři, nakoupím jim anebo vyzvednu léky z lékárny a tím jsem našla osobní přístup k vzniklé situaci“ říká Markéta Rejmanová, předsedkyně MO TOP 09 Cheb.

 

Karlovy Vary 30. března 2020                                                  

 

Petra Vaněk, krajský manažer TOP 09 KV kraje

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme