Otys: Karlovarský kraj láká. Turistický potenciál musíme využít na maximum

Za první tři měsíce letošního roku do Karlovarského kraje přicestovalo a ubytovalo se zde 243 062 hostů. Meziročně o téměř 15 procent více. Skvělá zpráva, ekonomický růst a chuť lidí cestovat musíme chtít využívat ještě víc.

24. 5. 2018

Karlovarský kraj se stal podle pravidelné zprávy statistiků čtvrtým nejnavštěvovanějším u nás (po Praze, Královéhradeckém a Jihomoravském kraji). 

Z onoho téměř čtvrt milionu přitom bylo přes 153 000 cizinců, hlavně Němců (88 tis.) a Rusů (22 tis.) Důvody jsou zřejmé – blízkost v případě prvním a tradiční obliba v tom druhém. Celkově narostl zájem cizinců o náš kraj o 11 procent, což je určitě potěšující.

Ještě vyšší meziroční zájem byl ale u domácích turistů – přijelo jich o 21 procent více než vloni, celkem 80 304.

Je zřejmé, že i náš kraj těží z toho, že domácí ekonomice se daří, lidé mají chuť cestovat a ve větší míře dovolenkují i po Česku, o jehož krásách mnohdy (zatím) ani nevědí.

Právě domácí turisty by měl kraj lákat stále více – špičkovou regionální komunikací a prezentací našich nejzajímavějších míst na jaře a v létě, doporučenými itineráři pro dobrodružné páry, seniory i rodiny s dětmi.

Je evidentní, že vyšší zájem o cesty nejen po KV kraji, ale po celém Česku, bude pokračovat. Masivní vlna zájmu o domácí turistiku je tady – kraje (a samozřejmě nejen ony) by měly tuto příležitost chytit za pačesy a nepustit.

P.S. Kdyby snad, nedej bože, naše (ne)vláda konečně dospěla od tlachání k činům a skutečně INTENZIVNĚ začala makat na MODERNÍ dopravní (dálniční, železniční…) infrastruktuře… jeeee, to by se to teprve cestovalo!

Lukáš Otys
předseda TOP 09 Karlovarského kraje

Štítky
Osobnosti: Lukáš Otys
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme