Kandidátku TOP 09 v Karlovarském kraji povede Petr Zahradníček

30. 5. 2017

TOP 09 dnes představila své volební lídry v jednotlivých krajích. Kandidátku TOP 09 v Karlovarském kraji povede místostarosta Lokte Petr Zahradníček. TOP 09 také zveřejnila volební program, ve kterém voličům nabízí jasné postoje, o který se mohou opřít: například co nejrychlejší přijetí eura a ochotu vládnout pouze s plně demokratickými stranami. TOP 09 proto do kampaně jde se sloganem – „neuhneme“. V programu  dále zdůrazňuje jistotu občanů v penzi, boj proti korupci, snížení sociálních odvodů a podporu podnikání.

Petr Zahradníček se narodil v roce 1964 v Karlových Varech. Vystudoval Pedagogickou fakultu v Plzni. Po jejím absolvování pracoval jako novinář, několik let byl šéfredaktorem Karlovarského deníku. Dodnes působí jako lídr rockové kapely Pestalozzi.

V roce 1994 se přestěhoval do Lokte, kde se zapojil do komunální politiky. V roce 2010 vstoupil do TOP 09. V současnosti je místostarostou Lokte. Tam se zasloužil o navrácení tzv. Loketské sbírky a má na starosti rozvoj kultury a cestovního ruchu.

Již druhé volební období je také krajským zastupitelem Karlovarského kraje. V tom předešlém byl náměstkem hejtmana pro oblast kultury, památkové péče, lázeňství a cestovní ruch. Nyní je jako opoziční zastupitel členem výboru pro hospodaření s majetkem.

Je také členem celorepublikového výkonného výboru TOP 09.

Petr Zahradníček má dva syny.

Volební program TOP 09 do Poslanecké sněmovny naleznete zde.

Petra Vaněk
krajská manažerka TOP 09 Karlovarský kraj

Karlovy Vary, 30. 5. 2017 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme