TOP 09 v Ostrově prosazuje vznik centra sociálních služeb

22. 9. 2011

Jedním z hlavní bodů programu místní organizace TOP 09 v Ostrově pro komunální volby v roce 2010 bylo zřízení centra sociálních služeb v prostorách bývalé knihovny. Tato budova svoji polohou v samém centru nového města, technickým řešením i přítomností bezbariérových přístupů splňuje většinu požadavků nutných pro provoz neziskových organizací se sociálním zaměřením. Od přesunu městské knihovny do nově zrekonstruovaných prostor Paláce princů, k němuž došlo během letních prázdnin, je objekt nevyužíván.

Představitelé MO TOP 09 Ostrov proto během srpna oslovili většinu místních spolků a sdružení ve městě a uspořádali pro ně kontaktní schůzku, na níž došlo k nástinu základních představ o fungování celého projektu. Ve čtvrtek dne 25.8.2011 byla následně s ředitelkou Městské knihovny Ostrov paní Mgr. Irenou Leitnerovou dojednána prohlídka vnitřních prostor budovy. Té se krom zástupců ostrovské TOP 09 (Bílek, Železný, Křížek) a zainteresovaných členů rady a zastupitelstva města zúčastnili vedoucí organizací, které projevily předběžný zájem se na projektu podílet. Výstupem setkání se stala dohoda o dalším jednání poté, kdy budou zajištěny nákresy a projektová dokumentace budovy.

Jan Železný
Místopředseda MO TOP 09 Ostrov