× Pojďte do toho s námi.

I.Adamovič - Ostrovská Demonstrace

23. 12. 2019

Mimo organizátorů se akce zúčastnilo zhruba 50 občanů, obyvatel zejména Ostrova, ale i ze vsí z nejbližšího okolí. Promluvili jsme o své demonstraci u Císařských lázní dne 14.12.2019, jako hlavní část programu bylo přečteno prohlášení Milionu chvilek.

Následně došlo ke krátké, víceméně spontánní debatě na téma naší současné situace a východisek z ní. Mimo kritických připomínek ke vládě Andreje Babiše a přímo k jeho osobě jsme rozebrali dlouhodobou občanskou pasivitu a nízkou účast ve volbách, která umožňuje populistickým stranám ovládnout náš veřejný prostor. Já osobně jsem vyzýval přítomné, aby nejen volili, ale zejména aby byli ochotní kandidovat, aby sympatizovali s prověřenými stranami a politiky, aby se sami nebáli do politických stran vstoupit.

Na závěr jsme si zazpívali hymnu, Náměšť Jaroslava Hutky a něco málo písní Karla Kryla, popřáli si požehnané Vánoční svátky, vše nejlepší do nového roku a hlavně hodně trpělivosti a sil do dalších protestů proti Andreji Babišovi vedoucích k úpravě naší společnosti.
Igor Adamovič, člen MO TOP 09 Karlovy Vary