Sportovní klub dluží i městu Karlovy Vary. Šest milionů

26. 10. 2012

KARLOVY VARY - Mezi věřiteli zkrachovalého občanského sdružení AC Start je i Město Karlovy Vary. U správce konkurzní podstaty Martina Aleše uplatňuje pohledávku ve výši 6 milionů korun.

Vyplývá to z dopisu, který poslala insolvenčnímu správci karlovarská advokátka Jana Wenigová. Odkazuje se v něm na smlouvu o smlouvě budoucí, podle které se v roce 2009 magistrát dohodl s vedením AC Start Karlovy Vary, že od něj odkoupí za 7,8 milionů korun pozemek. Město nakonec zaplatilo jen 6 milionů, protože v minulosti pozemek zhodnotilo. Krajský soud v Plzni ale vyhlásil letos v srpnu na majetek AC Start konkurz, takže magistrát od smlouvy nakonec odstoupil.

Karlovy Vary ale mohly přijít o více peněz. Zastupitelé totiž odklepli nákup pozemků, na kterých měla v budoucnu stát míčová hala. „Jenže pak se s hrůzou zjistilo, že AC Start má pozemky zastavené kvůli svým dluhům,“ připomenul radní Roman Maleček ( TOP 09 ). Hala pro míčové sporty za 140 milionů korun nakonec vyroste o několik set metrů vedle. S otevřením se počítá poblíž KV Areny v dubnu 2015. Kapacita bude 1200 diváků.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme