17. 9. 2012

KARLOVY VARY - Je rozhodnuto! Dveře nového plaveckého bazénu za více než čtvrt miliardy korun se pro návštěvníky poprvé otevřou v pondělí 1. října v devět hodin dopoledne. V té době už musí mít bazén za sebou týdenní zátěžovou zkoušku, o kterou o se postarají plavci z řad dobrovolníků. 

Tři recepční měly včera v bazénu plné ruce práce. Odbavovaly pomyslné skupiny lidí, rodiny i jednotlivce. "Zatím si vše zkoušíme bez návštěvníků nanečisto, pracujeme jen s čipy. Je to tady všechno krásné a nové. Ať lidé bez obav přijdou, budou spokojení," zvou recepční Martina, Alena a Jana. 

Místnost, ve které si mohou ženy po odevzdání čipových hodinek upravit vlasy, je ještě plná nádob s barvami. "Už ale brzy zmizí. Mimo jiné zbývá namontovat zrcadla, věšáky, dokončit závěrečný úklid a vyzdobit prostory umělými květinami," vysvětlila vedoucí produkce a marketingu pro multifunkční halu a bazénové centrum Lucie Švantnerová. Dodala,že 57 metrů dlouhý tobogan má za sebou první zkušební jízdy. Jako první se svezl hlavní provozní technik. V první zatáčce se obrátil na nafukovací podložce nohama dozadu a do vody dopadl po zádech. 

Termín otevření si smluvně stanovil budoucí provozovatel bazénového centra, to je městská společnost KV Arena. Její vedení zvažuje, že finančně zvýhodní návštěvníky, kteří přijdou na slavnostní otevření. "Od nápadu pustit do bazénu určitý počet prvních zájemců, mne trochu odrazuje představa, že se udělá fronta dlouhá několik set metrů. Ale první den možná pojedeme na poloviční vstupné, případně budou mít děti vstup zadarmo," uvedl jednatel KV Areny Roman Maleček (TOP 09)
Příští úterý se Maleček chystá na předkolaudauční řízení bazénového centra. V případě, že se neobjeví žádné nedostatky, KV Arenapřevezme bazén od stavebních firem 24. září. Pak může začít testování technologie. 
"Snažíme se, aby rozjezd bazénu nedopadl jako slavnostní zahájení provozu v areně, kdy nikdo ani nevěděl, kde jsou hlavní vypínače elektřiny a uzávěry vody," připomněl situaci před třemi lety Maleček. » 

Práci mají před otevřením bazénu nejen řemeslníci, ale i právníci. Bazén je totiž odkázaný na dodávky tepla z KV Areny. A právníci firem, které ji postavily, tento týden pohrozili, že jsou připraveni arénu zavřít, pokud soud rozhodne, že víceúčelová hala patří stavebním firmám. Magistrát se totiž dožaduje vydání rozsudku, podle kterého si mají předraženou halu ponechat stavbaři. Město chce zpět miliardu, kterou stavba stála. Roman Maleček (TOP 09) potvrdil, že bazén by bez arény nefungoval. "Nechali jsme si zpracovat právnické posudky, které budou hotové do příští středy, kdy začíná soud. Žádný šachmat nehrozí." 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme