Otys:Pavilon propojil hlavní budovu s jídelnou. Navíc slouží i jako družina, která ve škole chyběla.

4. 9. 2022

Pavilon propojil hlavní budovu s jídelnou. Navíc slouží i jako družina, která ve škole chyběla

Také žákům ze Základní školy Poštovní v karlovarských Tuhnicích začal ve čtvrtek 1. září nový školní rok. Na rozdíl od jiných dětí se ale dočkali zásadní novinky. Byl totiž otevřen pavilon, který propojuje hlavní budovy s objektem školní jídelny. Je dvoupatrový a od nového školního roku slouží také jako družina, která doposud škole chyběla. Spojovací krček tak vyřešil hned dva problémy, se kterými se tato velká škola musela dlouhé roky potýkat.

"Vybudování spojovacího pavilonu pochopitelně velmi kvitujeme. Děti už tak pohodlně přejdou ze školy rovnou na oběd, aniž by se musely oblékat a přezouvat. To bylo pro provoz školy samozřejmě velkou zátěží. Vzhledem k tomu, že krček má dvě patra, mohli jsme využít i druhé patro. Zřídili jsme tu tři třídy školní družiny. Ta byla doposud jen v klasických třídách, protože na družinu škola kapacitu neměla. Abych byl upřímný, potřebovali bychom přistavět mnohem více, aby to vyřešilo nedostatek prostoru, se kterým se na naší škole potýkáme," konstatoval ředitel tuhnické školy Karel Fiala.

I po přistavění tří místností totiž budou pro potřeby družiny sloužit i nadále dvě klasické třídy. Ty ve spojovacím pavilonu jsou ale zbrusu nové a moderně vybavené. Stavba krčku začala vloni na podzim a stála přibližně 10 milionů korun.

Základní škola Poštovní patří k těm největším ve městě, její kapacita je 660 dětí, a není žádnou výjimkou, že musí vypsat i tři první třídy. Letošní osmáci například pocházejí z ročníku, kdy se otevíraly hned čtyři první třídy. Letos byly jen dvě. O školu je mezi rodiči velký zájem. Takový nápor ale zařízení nedokáže zvládnout, a proto ředitel Fiala už vloni požádal o snížení kapacity školy.

"Dobrý počin s novým pavilonem školy v Tuhnicích. Snížení kapacity je sice na delší lokty, ale věřím, že ministerstvo rozhodne co nejdříve ku propěchu kvality výuky." řekl Předseda TOP 09 KV kraje Lukáš Otys


Zdroj: https://karlovarsky.denik.cz/zpravy_region/tuhnicka-skola-dostala-novy-pavilon-deti-se-uz-na-obed-nemuseji-prezouvat-202209.html?utm_source=traqli&utm_medium=email&utm_content=karlovy-vary-zpravy_region&utm_campaign=newsletter&pnespid=AeclqEtb8ihIjFvJ_5XCFEoW_RM_xr13pl1PQr4DaYzKQ0AD1wTtwJ.ocUx54YI529ujBxE

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme