7. 2. 2012

KARLOVY VARY - Sportovní, kulturní, výstavní a společenské centrum slouží lidem od poloviny roku 2009. Za tento rok byla provozní ztráta 2,5 milionu korun. Když Roman Maleček v prosinci 2010 nastoupil do funkce jednatele, tak KV Arena byla v minusu 4,5 milionu korun.

„Museli jsme tenkrát prodat část movitého majetku, jako jsou vířivky a turnikety. Po úpravě nejrůznějších dodavatelských a odběratelských smluv, které byly špatně nastavené, i po personálním zeštíhlení, je KV Arena za rok 2011 řádově v zisku 6,5 milionu korun,“ vysvětlil Roman Maleček. V neděli odpoledne s napětím čekal, jak dopadne v německém Stuttgartu český fedcupový tým. Po výhře je vše jasné. Petra Kvitová a její spoluhráčky přivítají soupeřky při obhajobě prestižního FED Cupu. Semifinále se bude konat třetí dubnový víkend na domácí půdě.

„KV Arena je jedním ze dvou z horkých adeptů na pořádání semifinále. Mohli bychom vidět minimálně pět hráček ze světové dvacítky. Šance je padesát na padesát. Udělám ve spolupráci s vedením města vše, abychom mohli poprvé v Karlových Varech 20. a 21. dubna vidět tenis na takové úrovni, která tady ještě nebyla,“ slíbil Roman Maleček.

Dodal, že na rozdíl od tenisu je jasné, že se ve Varech 8. až 10. června uskuteční druhý ročník mezinárodního basketbalového turnaje žen. Přijedou národní týmy Austrálie, Turecka a ČR. Jedná se o dosazení čtvrtého týmu, který mohou tvořit hráčky USA, Slovenska nebo Francie.

Diváci se podle Romana Malečka mohou těšit na 30. června, kdy se v KV Areně uskuteční mistrovství světa v naturální kulturistice. A 4. a 5. července uvidí Karlovy Vary finále evropské ligy národů v ženském basketbalu.

A kultura? V lázeňském městě už dlouho nekoncertovala skupina Wanastowi Vjecy. Koncert mají 12. dubna. Na 15. května jsou dlouho ohlášení Alexandrovci, o tři dny později přijede se svou kapelou na velké turné Pavol Habera. Jistý je 1. červnaDen dětí, na jehož premiéru loni přišlo dva a půl tisíce malých zájemců.

Pro dospělé se chystají dvě výstavy. „Čekáme, jestli dobře dopadne jednání o výstavě vozů Formule 1 a motocyklů Harley. Pro dámy bychom rádi udělali před otevřením bazénu velkou módní přehlídku,“ prozradil plány Maleček.

Jediné, co vedení KV Areny i přes ziskové hospodaření dělá starosti, je fakt, že za rok a půl skončí záruka na stavební práce a na materiál. Proto je nutné podle jednatele arény vytvářet dostatečný rezervní fond na údržbu a další věci. Přitom například jedno čerpadlo stojí 200 až 300 tisíc korun.

»Čekáme, jestli dobře dopadne jednání o výstavě vozů Formule 1 a motocyklů Harley. Pro dámy bychom rádi udělali velkou módní přehlídku.

Zdroj: Mladá fronta DNES - Autor: Vladimír Zedník

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme