I.Adamovič: Demonstrace u Císařských Lázních v Karlových Varech

20. 12. 2019
Demonstrace u Císařských Lázních v Karlových Varech

Rozhodli jsme se, že mu nemůžeme donekonečna uvolňovat veřejný prostor a nechat jej šířit své lži. Oslovili jsme své známé v reálu, ale i na sociálních sítích a vyzvali je, aby se připojili k protestu proti politice ANO. Bohužel, v sobotu se nás u Císařských lázní sešlo na domluvenou hodinu jen šest. Zřejmě upršené počasí, předvánoční čas a snad i ostych z demonstrace face to face zabránil širší účasti.

Pracovníci krajského úřadu se nás nejprve snažili vytěsnit, ale byli jsme neústupní, a své místo na prahu schodiště jsme neopustili. Příjezd vládní kolony byl stanoven na 11:00, preventivně jsme se sešli dříve, ale k našemu překvapení před císařské lázně nikdo nepředjel, ba naopak. Pan Babiš, aby se vyhnul protestům šesti občanů odvážně vystoupil za budovou Císařských lázní a snažil se nenápadně krajem schodiště vstoupit dovnitř. Naštěstí jsme si ho všimli a mohli jsme mu skandováním „Demisi“ a „Hanba STB“ sdělit svůj názor. Ve zprávách o návštěvě pana premiéra ve Varech jsme se nikde neobjevili, s výjimkou fotogalerie u článku v Karlovarském deníku - Zde.

Musím ale konstatovat, že Andreji Babišovi z ostudy kabát nevadí, a tak jsme si večer stejně mohli přečíst jeho plané sliby určené pro uši jeho voličů – dne 1.6.2021 bude znovuotevřený bazén hotelu Thermal, v červnu 2023 bude ukončena rekonstrukce Císařských lázní a v roce 2026 bude dokončena dálnice Karlovy Vary Praha. Inu, jak říkávala moje babička – sliby se slibují, blázni se radují.

 

 Igor Adamovič, člen MO TOP 09 Karlovy Vary 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme