Otys,Vaněk: Dvorský most půjde opět jako druhý most v Doubí také ke dnu !

12. 9. 2019

Dvorský most půjde jako most v Doubí také ke dnu !

To že mosty v Karlových Varech jsou v žalostném stavu se už nikdo z občanů Karlových Var už ani nediví, po dlouhodobé cca roční uzavírece mostu v Doubí, který bylo nutno znovu postavit a žádné jiné řešení nebylo vůbec možné se k dnešnímu dni přidal i výsledek šetření u Dvorského mostu, kterým vásledkem je zbourat!

Ani dvanáct vrtů a podrobné vyhodnocování nakonec tomu nejhoršímu nezabrání a most ve Dvorech jako druhý v pořadí půjde ke dnu a to nejpozději do dvou let.

První byl zbourán Doubský, který už je ve výstavbě  a jehož dokončení by mělo proběhnout do konce letošního roku. 

"Město se o své mosty více jak třicet let nestaralo a tento aktuální stav je výsledkem nečinnosti vedení města", uvedl Bc. Lukáš Otys, MBA., předseda TOP 09 v KV kraji.

Zatímco výstavba Doubského mostu byla ohodnocena na približně 80 milionů, realizace toho Dvorského bude už bue kolem sta milionů.

"Je až trestuhodné se ohlížet a vinu svalovat na minulé vedení města a dopustit, aby v Karlových Varech pomalu nebyl ani jeden most funkční, uvedla k problematice "Bc. Petra Vaněk , předsedkyně TOP 09 v Karlových Varech.

Snad se opravdu podaří dokončit most v Doubí do konce roku a vyřešit tak dopravní situaci v Karlových Varech a snad se též najde řešení možnosti čerpání s EU v dotačních titulech.

Celou situaci budeme dál sledovat a případně se budeme dotazovat přislušného zastupitele k dané tématice.

DVORSKÝ MOST je v havarijním stavu a do dvou let bude odstraněn. Město si tak od dopravních komplikací kvůli uzavřeným mostům neoddychne. Foto: Deník/Jana Kopecká | Foto: Deník / Jana Kopecká
Zdroj: https://karlovarsky.denik.cz/zpravy_region/uz-je-to-jasne-dvorsky-most-pujde-nakonec-take-ke-dnu-20190911.html?fbclid=IwAR2BW36VG0Rxq5FdBnZuaelvNizmdNUBhLLA2nejQ8Vu_97vftVSNstIxP4

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme