Jihomoravskou TOP 09 povede do voleb profesor Válek

13. 6. 2017

Jihomoravskou kandidátku povede Vlastimil Válek, přednosta Kliniky radiologie a nukleární medicíny Fakultní nemocnice Brno a profesor Lékařské fakulty Masarykovy univerzity. „Je pro mne velkou ctí a závazkem být lídrem kandidátky TOP 09 na jižní Moravě. V kraji postavíme silnou a kvalitní kandidátku, složenou z úspěšných odborníků, kteří voličům mají co nabídnout. Ať je to zkušenost z řízení velkých pracovišť, práce na radnicích, vedení složitých projektů i dalších profesních aktivit,“ říká Vlastimil Válek.

V případě zvolení do Sněmovny většinu svých pracovních aktivit výrazně omezí. „Politice se chci věnovat naplno, a pokud dostanu důvěru voličů, hodlám v parlamentu pracovat se stejnou vervou a nasazením, jaké jsem dosud věnoval všem svým činnostem,“ říká Válek, který je také náměstkem ředitele brněnské fakultní nemocnice, předsedou Akademického senátu tamní lékařské fakulty a stojí v čele České radiologické společnosti. Pokud se stane poslancem, chce se věnovat zdravotnictví, vědě, výzkumu a školství. Jsou to témata, kterým se na různých úrovních věnuje po celý svůj život. Tím víc si podle svých slov uvědomuje, že „zdravotní péče je služba pacientům, nikoli hříčka v rukách politiků“.

Jako dvojku kandidátky si krajský výbor TOP 09 vybral starostu Moravského Krumlova Tomáše Třetinu. „Mým cílem je hájit ve Sněmovně zájmy regionů. Znojemsko, odkud pocházím, ale i Hodonínsko, Břeclavsko, Vyškovsko či Blanensko nemají v dolní komoře parlamentu takové zastání, jaké si zaslouží.“ Důsledkem je například nedostatečná péče státu o zdejší památky, říká Tomáš Třetina a dodává: „Jako starosta Moravského Krumlova ze zkušenosti vím, co lidi v regionech trápí a jakými problémy se musí každodenně zabývat, a i proto zastávám heslo – více člověka, méně státu.“ Jako bojovník za návrat Slovanské epopeje na Moravu by se ve Sněmovně chtěl věnovat oblasti kultury, sportu a ochrany památek.

Trojkou jihomoravské kandidátky TOP 09 je poslanec profesor Rom Kostřica, původním povoláním lékař a vysokoškolský pedagog. Na čtvrtém místě se objeví židenický místostarosta a projektant Petr Kunc. První pětku uzavírá architektka Petra Matoušková, která působí jako pedagog Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně.

„Věřím, že se nám pro jižní Moravu podařilo sestavit nejsilnější možný tým, který dokáže uspět. S naším programem a jejich odbornými zkušenostmi se občané mohou spolehnout, že z řešení důležitých problémů Jihomoravského kraje neuhneme,“ dodává předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Andrea Smolková, krajská manažerka TOP 09

V Brně dne 13. června 2017

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme