Jihomoravská TOP 09 má zastoupení ve vedení strany: Jan Vitula je novým místopředsedou

27. 11. 2017

TOP 09 si na víkendovém volebním sněmu zvolila nové vedení. Předsedou se stal Jiří Pospíšil. Jihomoravská organizace TOP 09 tak má ve vedení strany dvě místa – židlochovický starosta a náměstek hejtmana Jan Vitula (49) byl zvolen místopředsedou strany a starosta města Moravský Krumlov Tomáš Třetina (46) bude pokračovat v práci ve výkonném výboru.

Jan Vitula vystudoval Mendelovu lesnickou a dřevařskou univerzitu, následně působil například i jako kvestor Masarykovy univerzity a dnes má jako náměstek hejtmana na jižní Moravě v gesci vědu, výzkum a vzdělávání. Těmto tématům se chce věnovat i z pozice místopředsedy TOP 09. Domnívám se, že vzdělávání musí být pro TOP 09 jasnou prioritou, protože koneckonců špatné vzdělávání stojí za úspěchem takových stran jako je SPD,“ popsal ve svém kandidátském projevu Vitula. Jihomoravská TOP 09 má díky jeho zvolení místopředsedu od vzniku strany poprvé. Jan Vitula si získal důvěru 56,5 % delegátů sněmu. „Chci se zaměřit také na práci s členskou základnou a podporu místních organizací. V současné době zažíváme boom přihlášek o členství. S těmito zájemci je třeba pracovat, aby neztratili nadšení a motivaci,“ doplňuje Vitula. 

Svůj mandát ve výkonném výboru obhájil za JMK Tomáš Třetina, bude tak další dva roky pracovat v širším vedení strany. Podpořilo jej téměř 72 % delegátů a stal se tak jedním z 15 volených členů výkonného výboru.  „TOP 09 se teď musí zaměřit na komunální volby a budovat pevnou a stabilní členskou základnu. V komunální politice se pohybuji více než 16 let a jsem připraven svoje zkušenosti prací pro stranu zúročit,“ říká Třetina. Tomáš Třetina je již druhé volební období starostou města Moravský Krumlov. Pro občany města se mu podařilo mimo jiné vybudovat nové koupaliště, které dříve chybělo nebo pomník Tomáše G. Masaryka.

TOP 09 se také v Jihomoravském kraji připravuje na komunální volby a chce posílit své zastoupení v regionech. Od sněmovních voleb eviduje strana velký nárůst zájemců o nové členství, v samotném Jihomoravském kraji je to již více jak dvacet přihlášek. Rozvíjí se také mládežnická organizace TOP tým, která na jižní Moravě působí již téměř dva roky. Vede ji člen Marek Sovka. TOP 09 tak chce příliv nové energie přirozeně využít ve volbách do obecních a městských zastupitelstev.

 

TOP 09 si na celostátním sněmu zvolila kompletně nové vedení – předsedou se stal Jiří Pospíšil, 1. místopředsedkyní Markéta Pekarová Adamová a řadovými místopředsedy byli, kromě Jana Vituly, zvoleni Tomáš Czernin, Michal Kučera a Marek Ženíšek. 

Andrea Smolková, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 27. listopadu 2017

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme