KANDIDÁTI DO SENÁTU 2016

Představujeme vám kandidáty TOP 09 do senátních voleb 2016. Oba jsou pedagogové a výtvarníci. J. David Žák navíc uznávaným spisovatelem a Pavel Klíma aktivním zastupitelem v místě svého bydliště - Malšicích na Táborsku.

Pavel Klíma

Pavel Klíma se narodil v roce 1971 v Táboře. Od roku 2003 pracuje v nedalekých Malšicích jako ředitel místní základní a mateřské školy. Jako aktivní výtvarník připravil několik dobročinných aukcí uměleckých děl na podporu Domácího hospice Jordán v Táboře a působí také jako kurátor Galerie Malšice. V komunální politice působí od roku 2006, kdy se stal členem malšického zastupitelstva, znovu kandidoval také v komunálních volbách 2014, kdy získal nejvyšší počet preferenčních hlasů. V současné době se velmi angažuje také v aktuální kauze těžby bentonitu na území mezi obcemi Maršov a Obora, kde se snaží zabránit zásadním dopadům těžby na obyvatele přilehlých obcí. Členem TOP 09 je od roku 2014 a od června 2015 je místopředsedou jihočeského krajského výboru TOP 09. Je ženatý a má 3 děti.

David Žák

Narodil se 17. 2. 1971 v Prachaticích. Vystudoval Pedagogickou fakultu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Společně se spisovatelem Jiřím Hájíčkem založil roku 2004 Českobudějovickou literární buňku, ke které se hlásí literáti z celých jižních Čech. Je členem mezinárodního Pen klubu, který sdružuje spisovatele a básníky z celého světa. Své obrazy prezentoval na samostatných i kolektivních domácích a zahraničních výstavách. Roku 2000 ilustroval pro nakladatelství Knižní klub knihu Karla Poláčka Hostinec U kamenného stolu. V roce 2007 ilustroval svou vlastní sbírku básní Spodní zrcadla. Vydal dosud sedm sbírek poezie, tři prózy – novelu Axe Africa (Labyrint, 2007), román mystický krimithriller ze Šumavy – Ticho (Labyrint, 2009) a román o Josefu Hasilovi Návrat Krále Šumavy (Labyrint, 2012), který se stal bestsellerem a chystá se jeho zfilmování. Básně byly přeloženy do francouzštiny, němčiny, ruštiny a polštiny. David Jan Žák byl zařazen do Antologie de la poésie tcheque contemporaine 1945 – 2000, kterou vydalo prestižní pařížské nakladatelství Gallimard roku 2002.

Klíma: Nabízím zodpovědná řešení
4. 4. 2016

Klíma: Nabízím zodpovědná řešení

Hotová osobnost – takový je Pavel Klíma, kandidát TOP 09 do Senátu ve volebním obvodě Tábor podle slov předsedy strany Miroslava Kalouska. Konzervativní strana podle něj rozhodně nemůže voličům nabízet nějaké prefabrikáty politických marketérů. Ředitel malšické základní a mateřské školy a zároveň tamní zastupitel se i v senátu chce věnovat problematice školství. 

Celý článek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme