Otevřený dopis Oldřicha Součka (kandidát do EP)

22. 5. 2014

Dne 23. a 24. května se uskuteční volby do Evropského parlamentu. Mnozí občané a bohužel i ti veřejně činní pochybují o důležitosti a smyslu těchto voleb. Vyjadřují názor, že Evropská unie je nám vzdálená a ovlivnit její směrování nelze. Evropskou unii chápou spíše jako byrokratickou složku, která vydává nesmyslná nařízení, v lepším případě že je zdrojem finančních prostředků, které jsou tunelovány v regionálních programech. Europoslanci jsou vnímáni jako odtržení od domácího dění, bez vlivu na evropský i domácí vývoj.
Česká republika je již 10 let členskou zemí EU. Za tuto dobu čerpala nemalé množství finančních prostředků z rozpočtu Unie, zejména na infrastrukturní projekty, projekty z kohezivního a také zemědělského fondu. Přesto se díky politice a názorům některých čelních představitelů dostala na periferii evropského dění.
Jako kandidát do Evropského parlamentu bych se rád podílel na změně dosavadního trendu, pomohl začlenit Českou republiku do hlavního proudu evropského dění. Mou zájmovou oblastí je zahraniční politika a obrana. Tato oblast je velkou slabinou EU, o čemž svědčí současné aktivity EU při řešení krize a občanské války na Ukrajině. Můj životopis můžete nalézt na http://www.top09.cz/volby/2014-evropsky-parlament/kandidati/22-ing-oldrich-soucek-15124.html.     
Dovolte mi oslovit Vás s jednoduchou prosbou: přijďte k volbám. Nenechávejte osud České republiky v Evropě malé skupince lidí a dejte silný mandát svým zástupcům v Evropském parlamentu. Evropa jsme my, občané, ne oni.  

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme