Kandidátka TOP 09 v jižních Čechách

1. 8. 2017

Jihočeská TOP 09 nominuje do podzimních voleb hlavně lidi z praxe. Mezi kandidáty jsou zastoupena nejrůznější povolení, od veterinářky až po strojvůdce.


Jihočeskou TOP 09 povede do sněmovních voleb ředitel školy a krajský zastupitel Pavel Klíma. „TOP 09 v jižních Čechách, stejně jako v celé republice, nabízí voličům čitelné postoje, nezkorumpované osobnosti respektované ve svých regionech, odborníky ve svých profesích. Vedle kvalitních lidí dělá dobrou politiku také kvalitní program. Naše strana jako první přišla se střednědobým programovým výhledem dalšího vývoje naší země – Vizí 2030. O ni jsme se opřeli při tvorbě našeho programu. V něm chceme do politiky vnášet různá společensky důležitá témata a hlavně ho v případě úspěchu ve volbách i naplňovat. Protože my prostě nEUhneme“, říká o kandidátce a TOP 09 Pavel Klíma.


Nejvýše postavenou ženou na kandidátce je veterinářka Radka Vaňousová z Tábora, která od začátku své praxe aktivně bojuje proti týrání zvířat a černému obchodu se zvířaty. Pro Českou televizi se v minulém týdnu vyjadřovala k problematice cestování se zvířaty. „Má práce není jen o léčení zvířat, ale také o práci s lidmi. Mimo ordinaci se zabývám celoživotním rozvojem a vzděláváním, ochraně životního prostředí a práci s dětmi. Do parlamentu kandiduji, protože mi to přijde jako správná cesta, jak konstruktivně pracovat, ovlivňovat a měnit prostředí, ve kterém žiji, pro budoucnost svých dětí“, říká ke své kandidatuře Radka Vaňousová.

Na jedenáctém místě najdete architekta Jana Bártu, který na kandidátní listině TOP 09 zastupuje monarchistickou stranu Koruny České. V roce 1990 založil rodinnou firmu, vyrábějící materiály a polotovary pro restaurátory a řemeslníky, obnovující památkové stavby. Firma je jediným dodavatelem fasádních barev pro objekty pražského Hradu a dodává materiály na stovky akcí obnovy památek v ČR i v zahraničí. „Vím, že za každou cenu potřebujeme v parlamentu konzervativní opozici, autenticky pravicovou, jednoznačně proevropskou (byť zdravě kritickou), odmítající ruské a čínské tlaky, antievropskou propagandu a zpochybňování Západní orientace. Proto jsem byl na jaře 2017 v Koruně české jedním z tří iniciátorů nabídky podpory TOP 09 v nadcházejících volbách. Vede nás obava z hrozby, představované demagogy a politickými dobrodruhy Babišem a Zemanem, komunisty, Okamurou. Naději vidíme v TOP 09, proto jsme se tentokrát vzdali vlastních kandidátek“, odůvodňuje Jan Bárta svou účast na kandidátce TOP 09.

František Vácha chce i v dalším funkčním období navázat na výsledky své předchozí práce ve sněmovně především v oblasti vysokého školství a podpory výzkumu, vývoje a inovací: „Vláda přes své počáteční sliby hrubě zanedbala podporu vysokého školství a výzkumu a vývoje. Podpora regionálního školství je chvályhodná, bez podpory terciárního vzdělávání a výzkumu však budeme mít sice kvalitní zaměstnance montoven, ale budou chybět ti, kteří přicházejí s novými nápady a inovacemi. Tedy ti, kdo mají schopnost pozvednout naši ekonomiku a udělat ji konkurenceschopnou v nové době čtvrté průmyslové revoluce.“

Petra Šebestíková

krajská manažerka TOP 09

Přílohy
XLSX Kandidátka TOP 09 - Jihočeský kraj.xlsx (11.4 kB)
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme