Lidé jsou rozzlobeni na vedení kraje

26. 10. 2011

Poslankyně Helena Langšádlová povede TOP 09 za rok do krajských voleb. Chce porazit hejtmana Davida Ratha STŘEDNÍ ČECHY Poslankyně a černošická zastupitelka Helena Langšádlová se minulý víkend stala novou místopředsedkyní TOP 09. Už také padlo rozhodnutí, že bude kandidovat na středočeskou hejtmanku za rok v krajských volbách.

* Vy jste se stala novou tváří ve vedení TOP 09. Jde o taktiku, jak vás více „prodat“ rok před krajskými volbami, v  nichž budete kandidovat na středočeskou hejtmanku?

Ne, ne, ne, to není žádná strategická záležitost před krajskými volbami. Chci se víc zapojit do práce strany, je to vnitrostranická záležitost, to je všechno. A jako předsedkyně jednoho z největších krajů si myslím, že to spíš souvisí s tímhle.

* Není tedy pravda, že vás středočeští voliči zatím moc neznají?

Tím se netrápím ani to nechci hodnotit. Je pravda, že v Poslanecké sněmovně jsem teprve rok, ale celý ten rok jezdím po Středočeském kraji a často vystupuji v televizi, protože jsem místopředsedkyně poslaneckého rozpočtového výboru a předsedkyně stálé komise pro rodinu.

* Jak myslíte, že jsou vysoké vaše šance v boji o hejtmanské křeslo?

Já myslím, že mé šance uspět v krajských volbách vyplývají právě z toho, že jezdím často po kraji. Jsem v kontaktu se zástupci obcí i se zástupci neziskových organizací. Znám situaci v kraji a vím, jak moc jsou rozzlobeni na stávající vedení Středočeského kraje.

* Jinými slovy na Davida Ratha, „zlého muže“ sociální demokracie. Budete na něj hodně ostrá?

Já samozřejmě chci vést věcnou kampaň. Představovat konkrétní návrhy na řešení různých problémů, které v tuto chvíli Středočeský kraj buďto neřeší, nebo řeší špatně. Například dopravu nebo práci s neziskovými organizacemi.

* Vy budete lídrem kandidátky, už se ví, kdo bude dvojka?

Ne, to je stále předmětem jednání se Starosty (TOP 09 bude mít společnou kandidátku s hnutím STAN – pozn. red.). Za nás už víme asi čtrnáct dní, kdo na kandidátce bude – Nina Nováková, místostarostka Brandýsa a Staré Boleslavi, pan doktor Zdeněk Nováček z Kutné Hory, místostarosta Berouna Patrik Brodan nebo místostarosta Nymburka Pavel Fojtík. Starostové na to však asi potřebují více času, aby řekli svá jména.

Mladá fronta DNES | Rubrika: Střední Čechy | Strana: 2 | Autor: Martina Klapalová

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme