Tomáš Tesař

člen předsednictva TOP 09

Narodil se 25. 9. 1963 v Praze. Vzdělání postupně získal na základní škole v  Táboře, kde prožil dětství, na Gymnáziu v Holicích u Pardubic, kde prožil mládí a na fakultě strojní VŠST v Liberci, kde získal úctu k lidem, kteří něco umí.

Je ženatý již 23 let, má dceru a dva syny

Po vysoké škole v  r. 1987 nastoupil v Děčíně do s.p. Stavokonstrukce. Po revoluci od roku 1990 začal pracovat v podniku zahraničního obchodu Čechofracht a.s. v Děčíně, kde přes postupnou privatizaci a přeměnu na obchodní společnost topsped pracuje dodnes. Posledních šest let jako jednatel a ředitel společnosti.

Jeho zájmy jsou vysokohorské lyžování ve volném terénu, totéž na kole, lezení po pískovcových skalách, architektura, politická historie Evropy.

Až do vzniku TOP 09, jejímž členem je od léta minulého roku, nebyl nikdy členem žádné politické strany ani sdružení. Dospěl k přesvědčení, že stav naší společnosti a její politická reprezentace se již dostaly za hranici, kdy nezbývá, než si říci dost, a něco pro změnu aktivně udělat. A to i přes to, že si myslel před dvaceti lety, že už to za jejich života nebude potřeba.

Na Celostátním ustavujícím sněmu strany, konaném 27. a 28. listopadu 2009, byl zvolen členem výkonného výboru TOP 09. Na 2. celostátním sněmu TOP 09, který se konal ve dnech 22.-23. října 2011 v Hradci Králové, byl opět zvolen členem výkonného výboru TOP 09.

Rozhovory a komentáře

Hlavní obrázek, ke článku TOP 09: Dění na Ukrajině je porážka diplomacie dobré vůleplay-logo

TOP 09: Dění na Ukrajině je porážka diplomacie dobré vůle

18.3.2014

Předsednictvo TOP 09 považuje současné dění na Ukrajině za důkaz selhání západní „diplomacie dobré vůle“ vůči Rusku.  Na kroky ruských představitelů je nutné reagovat zpracováním jasné bezpečnostní strategie vůči Rusku, a to nejen české, ale i evropské.

»»»
Hlavní obrázek, ke článku Tesař: Trvejme na konzervativních principech

Tesař: Trvejme na konzervativních principech

Kandidátský projev Tomáše Tesaře na post místopředsedy

8.12.2013

Setrvali jsme na principech konzervativního uspořádání naší společnosti a jejích hodnotách, a to i v situacích, kdy to pro nás nebylo vůbec výhodné, uvedl Tomáš Tesař.

»»»

Doporučit e-mailem