Klub starostů TOP 09

TOP 09 je strana zodpovědných občanů. Její představitelé a zástupci v politických pozicích musí mít takové vlastnosti, aby byli pro své voliče důvěryhodní. Kontinuitu práce strany zajišťuje věrnost idejím, na nichž vznikla. To však nesmí být stav neměnný, nýbrž pevná báze pro pružné reagování na potřeby doby.

Politická strana TOP 09 se za dobu své existence rozrostla do podoby plnohodnotné strany se zastoupením nejen v celostátní politice, ale i se zázemím v  regionech. Člen TOP 09 vykonávající svůj politický mandát se opírá o dobré jméno strany. Strana pro výkon politického mandátu poskytuje zázemí zkušeností, odborných znalostí, vědomostí a praktického servisu. Dále dává možnost sdružovat se v různých pracovních a odborných skupinách a využívat toho pro výkon svého mandátu.

Již ve dvou po sobě jdoucích komunálních volbách byly zvoleny desítky starostů za TOP 09. Řada z nich svůj post obhájila. Mezi starosty i zastupiteli má TOP 09 zástupce jak na malých obcích, tak ve městech. Volební úspěch politika je úspěchem celé strany, tedy členů, kteří se na každodenní práci podílejí. Takový kandidát pak své úspěchy prezentuje jako úspěchy TOP 09.

Cílem vzniku Klubu starostů TOP 09 je sdružení komunálních politiků zvolených za TOP 09, jejich vzájemná výměna zkušeností, získávání nových poznatků a přinášení nových témat pro komunální i celostátní politiku na základně praxe a konzervativních hodnot TOP 09.

Napsali o nás

„Rozhodně bylo velkým přínosem, že se podařilo zprostředkovat setkání komunálních politiků se zkušenými státníky, jako je Mikuláš Dzurinda. Druhým zásadním přínosem byla možnost věnovat se konkrétním problémům, které nás na radnicích tíží a vzájemně si vyměnit zkušenosti s jejich řešeními,“ říká Petr Ducháček, předseda Klubu starostů TOP 09 (Lídři lídrům, TOPAZ, 26. 9. 2015)

Starostům a nezávislým konkuruje spolek z TOP 09. Regionální politické hvězdy hledá Ducháček (iHned.cz, 28. 11. 2015)

Nejsem novým Gazdíkem, říká šéf Klubu starostů TOP 09 Petr Ducháček (iHned.cz, 29. 11. 2015)

Co všechno TOP 09 dělá pro naše obce a města

31. 5. 2016
Stabilní právní prostředí, předvídatelné financování a co nejmenší míra byrokratické zátěže. To jsou tři základní požadavky obecních a krajských samospráv, které chtějí efektivně pracovat.
Číst více

Předsednictvo Klubu starostů TOP 09