TOP 09 členem nejsilnější evropské strany

10.2.2011

TOP 09 je od dnešních odpoledních hodin jedinou stranou v poslanecké sněmovně, která bude zároveň členem nejsilnější strany Evropského parlamentu – Evropské lidové strany (ELS). Po několikaměsíčním náročném přijímacím řízení dnes ELS vyslovila souhlas s udělením členství TOP 09.

Během rozhodujícího jednání v Bruselu byl přítomen předseda strany Karel Schwarzenberg: „Jsem opravdu rád, že jsme se stali členy EPP. Tato strana je rozhodující stranou v Evropském parlamentu a pojí nás stejný přístup ke konzervativním hodnotám.“

Únorovému jednání předcházelo jednání pracovní skupiny, která zkoumala způsobilost TOP 09 a která doporučila TOP 09 přijmout. Místopředseda Marek Ženíšek, který se na jednání sešel i s předsedou ELS Wilfriedem Martensem ocenil přátelskou atmosféru během pracovních jednání: „Jsem velmi rád, že TOP 09 má velkou šanci stát se členem nejsilnější středopravicové evropské strany."

Evropská lidová strana (anglicky: European People's Party) je největší evropská politická strana. Jejími členy jsou především pravicově orientované konzervativní, liberálně-konzervativní a křesťansko-demokratické strany. ELS byla formálně založena v červenci 1976 v Lucemburku. Více naleznete na http://epp.eu/.

Členem ELS je také KDU-ČSL, která ode dneška přestala být jedinou členskou stranou ELS v České republice.

Jaroslav Poláček
zástupce generálního sekretáře TOP 09

V Praze 10. 2. 2011

Témata

Zahraničí

Doporučit e-mailem

Vaše adresa:
Na adresu:
Vzkaz:
c-a-p-t-c-h-a-c-0-d-e
Vygeneruj nový
Prosím opište kód:

MY.TOP 09

Již 13028 podporovatelů TOP 09. Přidejte se!

Nepřehlédněte

Chalánková: Máme možnost společně podat žalobu proti Norsku

Hlavní obrázek, ke článku Chalánková: Máme možnost společně podat žalobu proti Norsku
18.12.2014

Eva Michaláková, které v Norsku odebrali dva syny, znovu podala žalobu proti tamním úřadům.

Schwarzenberg: Odkaz Václava Havla bude doceněn až v následujících letech

Hlavní obrázek, ke článku Schwarzenberg: Odkaz Václava Havla bude doceněn až v následujících letech
vloženo: 17.12.2014

Zítra uplynou tři roky od smrti Václava Havla, který se stal jedním ze symbolů pádu komunistického režimu.

Heger: Úhradová vyhláška bohatým dává a chudým bere

Místopředseda TOP 09 Leoš Heger o nové úhradové vyhlášce

Hlavní obrázek, ke článku Heger: Úhradová vyhláška bohatým dává a chudým bere
vloženo: 18.12.2014

Zařízení, která byla dlouhodobě nespravedlivě krácena a začala si postupně polepšovat, touto vyhláškou ztrácí naději na spravedlnost .