TOP 09 členem nejsilnější evropské strany

10.2.2011

TOP 09 je od dnešních odpoledních hodin jedinou stranou v poslanecké sněmovně, která bude zároveň členem nejsilnější strany Evropského parlamentu – Evropské lidové strany (ELS). Po několikaměsíčním náročném přijímacím řízení dnes ELS vyslovila souhlas s udělením členství TOP 09.

Během rozhodujícího jednání v Bruselu byl přítomen předseda strany Karel Schwarzenberg: „Jsem opravdu rád, že jsme se stali členy EPP. Tato strana je rozhodující stranou v Evropském parlamentu a pojí nás stejný přístup ke konzervativním hodnotám.“

Únorovému jednání předcházelo jednání pracovní skupiny, která zkoumala způsobilost TOP 09 a která doporučila TOP 09 přijmout. Místopředseda Marek Ženíšek, který se na jednání sešel i s předsedou ELS Wilfriedem Martensem ocenil přátelskou atmosféru během pracovních jednání: „Jsem velmi rád, že TOP 09 má velkou šanci stát se členem nejsilnější středopravicové evropské strany."

Evropská lidová strana (anglicky: European People's Party) je největší evropská politická strana. Jejími členy jsou především pravicově orientované konzervativní, liberálně-konzervativní a křesťansko-demokratické strany. ELS byla formálně založena v červenci 1976 v Lucemburku. Více naleznete na http://epp.eu/.

Členem ELS je také KDU-ČSL, která ode dneška přestala být jedinou členskou stranou ELS v České republice.

Jaroslav Poláček
zástupce generálního sekretáře TOP 09

V Praze 10. 2. 2011

Témata

Zahraničí

Doporučit e-mailem

Vaše adresa:
Na adresu:
Vzkaz:
c-a-p-t-c-h-a-c-0-d-e
Vygeneruj nový
Prosím opište kód:

MY.TOP 09

Již 13131 podporovatelů TOP 09. Přidejte se!

Nepřehlédněte

Kalousek: Babiš patří k oligarchům, kteří neumí vysvětlit původ svých peněz

Hlavní obrázek, ke článku Kalousek: Babiš patří k oligarchům, kteří neumí vysvětlit původ svých peněz
26.2.2015

„Ve všech postsovětských satelitech jsou oligarchové typu Andreje Babiše. Drtivá většina z nich má začátek svých podnikatelských úspěchů postavený na záhadných zahraničních zdrojích. I Andrej Babiš.“

Niedermayer: Zaměříme se na neférové daně firem

Hlavní obrázek, ke článku Niedermayer: Zaměříme se na neférové daně firem
vloženo: 26.2.2015

„Je třeba změnit, že některé daňové praktiky podniků jdou daleko za rámec daňové soutěže.“

Je to jen na nás. Politici TOP 09 uctili oběti komunistického režimu

Hlavní obrázek, ke článku Je to jen na nás. Politici TOP 09 uctili oběti komunistického režimu
vloženo: 26.2.2015

Poslanci, zastupitelé, a členové TOP 09 se sešli, aby si připomněli únorový komunistický převrat a uctili památku obětí režimu.