TOP 09 členem nejsilnější evropské strany

10.2.2011

TOP 09 je od dnešních odpoledních hodin jedinou stranou v poslanecké sněmovně, která bude zároveň členem nejsilnější strany Evropského parlamentu – Evropské lidové strany (ELS). Po několikaměsíčním náročném přijímacím řízení dnes ELS vyslovila souhlas s udělením členství TOP 09.

Během rozhodujícího jednání v Bruselu byl přítomen předseda strany Karel Schwarzenberg: „Jsem opravdu rád, že jsme se stali členy EPP. Tato strana je rozhodující stranou v Evropském parlamentu a pojí nás stejný přístup ke konzervativním hodnotám.“

Únorovému jednání předcházelo jednání pracovní skupiny, která zkoumala způsobilost TOP 09 a která doporučila TOP 09 přijmout. Místopředseda Marek Ženíšek, který se na jednání sešel i s předsedou ELS Wilfriedem Martensem ocenil přátelskou atmosféru během pracovních jednání: „Jsem velmi rád, že TOP 09 má velkou šanci stát se členem nejsilnější středopravicové evropské strany."

Evropská lidová strana (anglicky: European People's Party) je největší evropská politická strana. Jejími členy jsou především pravicově orientované konzervativní, liberálně-konzervativní a křesťansko-demokratické strany. ELS byla formálně založena v červenci 1976 v Lucemburku. Více naleznete na http://epp.eu/.

Členem ELS je také KDU-ČSL, která ode dneška přestala být jedinou členskou stranou ELS v České republice.

Jaroslav Poláček
zástupce generálního sekretáře TOP 09

V Praze 10. 2. 2011

Témata

Zahraničí

Doporučit e-mailem

Vaše adresa:
Na adresu:
Vzkaz:
c-a-p-t-c-h-a-c-0-d-e
Vygeneruj nový
Prosím opište kód:

MY.TOP 09

Již 13031 podporovatelů TOP 09. Přidejte se!

Nepřehlédněte

Ženíšek: Nikdo nepředpokládal, že nám bude osoba Václava Havla tolik chybět

Hlavní obrázek, ke článku Ženíšek: Nikdo nepředpokládal, že nám bude osoba Václava Havla tolik chybět
22.12.2014

Místopředseda TOP 09 a poslanec Marek Ženíšek vzpomíná na prvního českého prezidenta Václava Havla.

Schwarzenberg: V Čimelicích a na Orlíku jsem prožil krásné dětství

Rozhovor s Karlem Schwarzenbergem nejen o jeho dětství na Písecku

Hlavní obrázek, ke článku Schwarzenberg: V Čimelicích a na Orlíku jsem prožil krásné dětství
vloženo: 22.12.2014

Vyrůstal jsem v Čimelicích i na Orlíku, na obou místech. Bylo to překrásné dětství, mé nejhezčí vzpomínky.

Poslanci TOP 09 provedli sněmovnou ukrajinské sirotky

Hlavní obrázek, ke článku Poslanci TOP 09 provedli sněmovnou ukrajinské sirotky
vloženo: 22.12.2014

Ukrajinské sirotky z oblasti města Duajevcy dnes prováděli sněmovnou poslanci TOP 09. Někteří u politiků dokonce stráví letošní Vánoce