TOP 09 členem nejsilnější evropské strany

10.2.2011

TOP 09 je od dnešních odpoledních hodin jedinou stranou v poslanecké sněmovně, která bude zároveň členem nejsilnější strany Evropského parlamentu – Evropské lidové strany (ELS). Po několikaměsíčním náročném přijímacím řízení dnes ELS vyslovila souhlas s udělením členství TOP 09.

Během rozhodujícího jednání v Bruselu byl přítomen předseda strany Karel Schwarzenberg: „Jsem opravdu rád, že jsme se stali členy EPP. Tato strana je rozhodující stranou v Evropském parlamentu a pojí nás stejný přístup ke konzervativním hodnotám.“

Únorovému jednání předcházelo jednání pracovní skupiny, která zkoumala způsobilost TOP 09 a která doporučila TOP 09 přijmout. Místopředseda Marek Ženíšek, který se na jednání sešel i s předsedou ELS Wilfriedem Martensem ocenil přátelskou atmosféru během pracovních jednání: „Jsem velmi rád, že TOP 09 má velkou šanci stát se členem nejsilnější středopravicové evropské strany."

Evropská lidová strana (anglicky: European People's Party) je největší evropská politická strana. Jejími členy jsou především pravicově orientované konzervativní, liberálně-konzervativní a křesťansko-demokratické strany. ELS byla formálně založena v červenci 1976 v Lucemburku. Více naleznete na http://epp.eu/.

Členem ELS je také KDU-ČSL, která ode dneška přestala být jedinou členskou stranou ELS v České republice.

Jaroslav Poláček
zástupce generálního sekretáře TOP 09

V Praze 10. 2. 2011

Témata

Zahraničí

Doporučit e-mailem

Vaše adresa:
Na adresu:
Vzkaz:
c-a-p-t-c-h-a-c-0-d-e
Vygeneruj nový
Prosím opište kód:

MY.TOP 09

Již 12893 podporovatelů TOP 09. Přidejte se!

Nepřehlédněte

TOP 09: Děkujeme voličům za důvěru a našim kandidátům za odvahu

Hlavní obrázek, ke článku TOP 09: Děkujeme voličům za důvěru a našim kandidátům za odvahu
vloženo: 18.10.2014
TOP 09 děkuje voličům za jejich hlasy a kandidátům za odvahu a za jejich úsilí, kterou projevili.

Koalice TOP 09 a KSČM? Rádi Babišovy poradce naučíme pracovat s internetem

Hlavní obrázek, ke článku Koalice TOP 09 a KSČM? Rádi Babišovy poradce naučíme pracovat s internetem
vloženo: 16.10.2014

Všechny případy údajné spolupráce TOP 09 a KSČM se dají vyvrátit na základě veřejně dostupných informací.

TOP 09 Praha: Prohlášení klubu zastupitelů TOP 09 a nezávislých

Hlavní obrázek, ke článku TOP 09 Praha: Prohlášení klubu zastupitelů TOP 09 a nezávislých
16.10.2014

Dnes byl ustaven šestnáctičlenný zastupitelský klub TOP 09 a nezávislých Zastupitelstva hl. m. Prahy.