TOP 09 členem nejsilnější evropské strany

10.2.2011

TOP 09 je od dnešních odpoledních hodin jedinou stranou v poslanecké sněmovně, která bude zároveň členem nejsilnější strany Evropského parlamentu – Evropské lidové strany (ELS). Po několikaměsíčním náročném přijímacím řízení dnes ELS vyslovila souhlas s udělením členství TOP 09.

Během rozhodujícího jednání v Bruselu byl přítomen předseda strany Karel Schwarzenberg: „Jsem opravdu rád, že jsme se stali členy EPP. Tato strana je rozhodující stranou v Evropském parlamentu a pojí nás stejný přístup ke konzervativním hodnotám.“

Únorovému jednání předcházelo jednání pracovní skupiny, která zkoumala způsobilost TOP 09 a která doporučila TOP 09 přijmout. Místopředseda Marek Ženíšek, který se na jednání sešel i s předsedou ELS Wilfriedem Martensem ocenil přátelskou atmosféru během pracovních jednání: „Jsem velmi rád, že TOP 09 má velkou šanci stát se členem nejsilnější středopravicové evropské strany."

Evropská lidová strana (anglicky: European People's Party) je největší evropská politická strana. Jejími členy jsou především pravicově orientované konzervativní, liberálně-konzervativní a křesťansko-demokratické strany. ELS byla formálně založena v červenci 1976 v Lucemburku. Více naleznete na http://epp.eu/.

Členem ELS je také KDU-ČSL, která ode dneška přestala být jedinou členskou stranou ELS v České republice.

Jaroslav Poláček
zástupce generálního sekretáře TOP 09

V Praze 10. 2. 2011

Témata

Zahraničí

Doporučit e-mailem

Vaše adresa:
Na adresu:
Vzkaz:
c-a-p-t-c-h-a-c-0-d-e
Vygeneruj nový
Prosím opište kód:

MY.TOP 09

Již 12986 podporovatelů TOP 09. Přidejte se!

Nepřehlédněte

TOP 09: Společně za ideály svobody a demokracie

Prohlášení TOP 09 k 25. výročí 17. listopadu 1989 (nebo k 17. listopadu 2014)

Hlavní obrázek, ke článku TOP 09: Společně za ideály svobody a demokracie
vloženo: 16.11.2014

Ideály Listopadu je třeba pochopit a naplňovat, ne pokroutit a zneužít. O principech a základech demokracie nelze smlouvat.

Schwarzenberg: Mít prezidenta Václava Havla, to vytvořilo závazek

Hlavní obrázek, ke článku Schwarzenberg: Mít prezidenta Václava Havla, to vytvořilo závazek
vloženo: 21.11.2014

Busta Václava Havla v americkém Kongresu je pocta našemu národu i Václavu Havlovi, říká předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Kovářová: Na obnovu památek půjde o 400 milionů korun více

Hlavní obrázek, ke článku Kovářová: Na obnovu památek půjde o 400 milionů korun více
vloženo: 20.11.2014

Rozpočtový výbor dnes schválil návrh poslankyně Věry Kovářové, který posílá na obnovu kulturních památek dalších 400 milionů korun.