TOP 09 členem nejsilnější evropské strany

10.2.2011

TOP 09 je od dnešních odpoledních hodin jedinou stranou v poslanecké sněmovně, která bude zároveň členem nejsilnější strany Evropského parlamentu – Evropské lidové strany (ELS). Po několikaměsíčním náročném přijímacím řízení dnes ELS vyslovila souhlas s udělením členství TOP 09.

Během rozhodujícího jednání v Bruselu byl přítomen předseda strany Karel Schwarzenberg: „Jsem opravdu rád, že jsme se stali členy EPP. Tato strana je rozhodující stranou v Evropském parlamentu a pojí nás stejný přístup ke konzervativním hodnotám.“

Únorovému jednání předcházelo jednání pracovní skupiny, která zkoumala způsobilost TOP 09 a která doporučila TOP 09 přijmout. Místopředseda Marek Ženíšek, který se na jednání sešel i s předsedou ELS Wilfriedem Martensem ocenil přátelskou atmosféru během pracovních jednání: „Jsem velmi rád, že TOP 09 má velkou šanci stát se členem nejsilnější středopravicové evropské strany."

Evropská lidová strana (anglicky: European People's Party) je největší evropská politická strana. Jejími členy jsou především pravicově orientované konzervativní, liberálně-konzervativní a křesťansko-demokratické strany. ELS byla formálně založena v červenci 1976 v Lucemburku. Více naleznete na http://epp.eu/.

Členem ELS je také KDU-ČSL, která ode dneška přestala být jedinou členskou stranou ELS v České republice.

Jaroslav Poláček
zástupce generálního sekretáře TOP 09

V Praze 10. 2. 2011

Témata

Zahraničí

Doporučit e-mailem

Vaše adresa:
Na adresu:
Vzkaz:
c-a-p-t-c-h-a-c-0-d-e
Vygeneruj nový
Prosím opište kód:

MY.TOP 09

Již 14229 podporovatelů TOP 09. Přidejte se!

Nepřehlédněte

Nesouhlasíme se zrušením víz pro Turecko

Hlavní obrázek, ke článku Nesouhlasíme se zrušením víz pro Turecko
3.5.2016

TOP 09 nesouhlasí s plánem Evropské komise, která se rozhodla podpořit podmínečný souhlas Evropské unie s bezvízovým stykem s Tureckem.

Putnová: Inkluze není jediná cesta

Hlavní obrázek, ke článku Putnová: Inkluze není jediná cesta
vloženo: 4.5.2016

Zájmem dítěte může být i návštěva základní praktické školy. Tlak ministryně na jediné řešení způsobuje obavy u rodičů, učitelů a dětí.

Heger: Platy lékařů a zdravotníků je potřeba zvýšit

Hlavní obrázek, ke článku Heger: Platy lékařů a zdravotníků je potřeba zvýšit
vloženo: 4.5.2016

TOP 09 podporuje zvýšení platů lékařů i všech zdravotníků. I v letech hospodářské krize jsme zvedli platy lékařů o 20 procent.