TOP 09 členem nejsilnější evropské strany

10.2.2011

TOP 09 je od dnešních odpoledních hodin jedinou stranou v poslanecké sněmovně, která bude zároveň členem nejsilnější strany Evropského parlamentu – Evropské lidové strany (ELS). Po několikaměsíčním náročném přijímacím řízení dnes ELS vyslovila souhlas s udělením členství TOP 09.

Během rozhodujícího jednání v Bruselu byl přítomen předseda strany Karel Schwarzenberg: „Jsem opravdu rád, že jsme se stali členy EPP. Tato strana je rozhodující stranou v Evropském parlamentu a pojí nás stejný přístup ke konzervativním hodnotám.“

Únorovému jednání předcházelo jednání pracovní skupiny, která zkoumala způsobilost TOP 09 a která doporučila TOP 09 přijmout. Místopředseda Marek Ženíšek, který se na jednání sešel i s předsedou ELS Wilfriedem Martensem ocenil přátelskou atmosféru během pracovních jednání: „Jsem velmi rád, že TOP 09 má velkou šanci stát se členem nejsilnější středopravicové evropské strany."

Evropská lidová strana (anglicky: European People's Party) je největší evropská politická strana. Jejími členy jsou především pravicově orientované konzervativní, liberálně-konzervativní a křesťansko-demokratické strany. ELS byla formálně založena v červenci 1976 v Lucemburku. Více naleznete na http://epp.eu/.

Členem ELS je také KDU-ČSL, která ode dneška přestala být jedinou členskou stranou ELS v České republice.

Jaroslav Poláček
zástupce generálního sekretáře TOP 09

V Praze 10. 2. 2011

Témata

Zahraničí

Doporučit e-mailem

Vaše adresa:
Na adresu:
Vzkaz:
c-a-p-t-c-h-a-c-0-d-e
Vygeneruj nový
Prosím opište kód:

MY.TOP 09

Již 14052 podporovatelů TOP 09. Přidejte se!

Nepřehlédněte

Vláda podpořila mezinárodní terorismus a porušila platný zákon

Hlavní obrázek, ke článku Vláda podpořila mezinárodní terorismus a porušila platný zákon
12.2.2016

Vláda se snaží všemožně utajit a zamlžit skutečnost, že ohrozila bezpečnost občanů České republiky a porušila vlastní zákon, konkrétně trestní zákon.

Kalousek: Nenecháme si líbit omezování demokracie

Hlavní obrázek, ke článku Kalousek: Nenecháme si líbit omezování demokracie
vloženo: 12.2.2016

To, co udělala vládní koalice při hlasování o EET, bylo znásilnění demokratické diskuse a zákonů.

Langšádlová: Co je pro Českou republiku alternativou vedle evropské integrace?

(projev místopředsedkyně TOP 09 Heleny Langšádlové v PSP, 12. února 2016, editováno)

Hlavní obrázek, ke článku Langšádlová: Co je pro Českou republiku alternativou vedle evropské integrace?
vloženo: 12.2.2016

Turecku se v tuto chvíli musí dát peníze, ale musí být jasně stanoveno, co za ty peníze Turecko pro Evropu udělá.