TOP 09 členem nejsilnější evropské strany

10.2.2011

TOP 09 je od dnešních odpoledních hodin jedinou stranou v poslanecké sněmovně, která bude zároveň členem nejsilnější strany Evropského parlamentu – Evropské lidové strany (ELS). Po několikaměsíčním náročném přijímacím řízení dnes ELS vyslovila souhlas s udělením členství TOP 09.

Během rozhodujícího jednání v Bruselu byl přítomen předseda strany Karel Schwarzenberg: „Jsem opravdu rád, že jsme se stali členy EPP. Tato strana je rozhodující stranou v Evropském parlamentu a pojí nás stejný přístup ke konzervativním hodnotám.“

Únorovému jednání předcházelo jednání pracovní skupiny, která zkoumala způsobilost TOP 09 a která doporučila TOP 09 přijmout. Místopředseda Marek Ženíšek, který se na jednání sešel i s předsedou ELS Wilfriedem Martensem ocenil přátelskou atmosféru během pracovních jednání: „Jsem velmi rád, že TOP 09 má velkou šanci stát se členem nejsilnější středopravicové evropské strany."

Evropská lidová strana (anglicky: European People's Party) je největší evropská politická strana. Jejími členy jsou především pravicově orientované konzervativní, liberálně-konzervativní a křesťansko-demokratické strany. ELS byla formálně založena v červenci 1976 v Lucemburku. Více naleznete na http://epp.eu/.

Členem ELS je také KDU-ČSL, která ode dneška přestala být jedinou členskou stranou ELS v České republice.

Jaroslav Poláček
zástupce generálního sekretáře TOP 09

V Praze 10. 2. 2011

Témata

Zahraničí

Doporučit e-mailem

Vaše adresa:
Na adresu:
Vzkaz:
c-a-p-t-c-h-a-c-0-d-e
Vygeneruj nový
Prosím opište kód:

MY.TOP 09

Již 12992 podporovatelů TOP 09. Přidejte se!

Nepřehlédněte

Niedermayer: Co přinese Česku Junckerův balíček

Komentář europoslance za TOP 09 Luďka Niedermayera

Hlavní obrázek, ke článku Niedermayer: Co přinese Česku Junckerův balíček
27.11.2014

Přínosem by mělo být poznání, že do budoucna je třeba podstatně zvýšit nároky na státní investice. Nejde jen o peníze či pracovní místa, stejně tak to mohou být hodnoty spojené s fungováním státu.

Na evropské peníze si Česká republika jen tak nesáhne. Na vině je vláda

Hlavní obrázek, ke článku Na evropské peníze si Česká republika jen tak nesáhne. Na vině je vláda
vloženo: 27.11.2014

Čerpání 650 miliard, které by do roku 2020 měly přitéct z rozpočtu EU do ČR, se rozbíhá velmi pomalu.

Heger: Populační dopady kouření jsou tak zlé, že stát musí něco konat

Rozhovor s místopředsedou TOP 09 Leošem Hegerem

Hlavní obrázek, ke článku Heger: Populační dopady kouření jsou tak zlé, že stát musí něco konat
vloženo: 27.11.2014

Bylo by lépe vyhlásit kompletní zákaz kouření. Mírnější varianta má však asi větší šance, že projde, než ta úplně radikální.