TOP 09 členem nejsilnější evropské strany

10.2.2011

TOP 09 je od dnešních odpoledních hodin jedinou stranou v poslanecké sněmovně, která bude zároveň členem nejsilnější strany Evropského parlamentu – Evropské lidové strany (ELS). Po několikaměsíčním náročném přijímacím řízení dnes ELS vyslovila souhlas s udělením členství TOP 09.

Během rozhodujícího jednání v Bruselu byl přítomen předseda strany Karel Schwarzenberg: „Jsem opravdu rád, že jsme se stali členy EPP. Tato strana je rozhodující stranou v Evropském parlamentu a pojí nás stejný přístup ke konzervativním hodnotám.“

Únorovému jednání předcházelo jednání pracovní skupiny, která zkoumala způsobilost TOP 09 a která doporučila TOP 09 přijmout. Místopředseda Marek Ženíšek, který se na jednání sešel i s předsedou ELS Wilfriedem Martensem ocenil přátelskou atmosféru během pracovních jednání: „Jsem velmi rád, že TOP 09 má velkou šanci stát se členem nejsilnější středopravicové evropské strany."

Evropská lidová strana (anglicky: European People's Party) je největší evropská politická strana. Jejími členy jsou především pravicově orientované konzervativní, liberálně-konzervativní a křesťansko-demokratické strany. ELS byla formálně založena v červenci 1976 v Lucemburku. Více naleznete na http://epp.eu/.

Členem ELS je také KDU-ČSL, která ode dneška přestala být jedinou členskou stranou ELS v České republice.

Jaroslav Poláček
zástupce generálního sekretáře TOP 09

V Praze 10. 2. 2011

Témata

Zahraničí

Doporučit e-mailem

Od: *
Komu: *
Popis: *
c-a-p-t-c-h-a-c-0-d-e
Vygeneruj nový
Prosím opište kód: *

MY.TOP 09

Již 12473 podporovatelů TOP 09. Přidejte se!

Nepřehlédněte

Niedermayer: Informace o EU jsou u nás absolutně nepřesné

Hlavní obrázek, ke článku Niedermayer: Informace o EU jsou u nás absolutně nepřesné
vloženo: 17.4.2014

Lídr TOP 09 do evropských voleb Luděk Niedermayer má pověst „šíleného eurooptimisty“. Ponor do hlubin europarlamentu však může podle něj vést k tomu, že bude do Bruselu „střílet“.

Ženíšek: Zdá se, že se nyní stáváme svědky scénáře „Krym č. 2“

Komentář místopředsedy TOP 09

Hlavní obrázek, ke článku Ženíšek: Zdá se, že se nyní stáváme svědky scénáře „Krym č. 2“
vloženo: 16.4.2014

Opakovaně vyzývám vládu, aby v EU navrhovala taková opatření, která Putina odradí od porušování mezinárodního práva.

Hlavní obrázek, ke článku Schwarzenberg: TOP 09 a Starostové budou sbírat podpisy pod petici za nezávislá média
vloženo: 15.4.2014

TOP 09 a Starostové budou v kampani před volbami do EP sbírat podpisy pod petici za nezávislost médií.