Nejde o sprostý mail. ANO oslabuje naši obranyschopnost, jeho metody je třeba demaskovat, říká Pekarová Adamová

20. 3. 2024

Vládní strany čelí kritice, že místo aby pracovaly na praktických záležitostech vedoucích k prosperitě země, zdržují se mimořádnou schůzí sněmovny, kde chtějí řešit mail Andreje Babiše. Šéf ANO v něm vulgárně nadává ministru zahraničí Janu Lipavskému, nazývá ho zm**em a shání informace o jeho dětech. Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová z TOP 09 v rozhovoru pro HN vládní postup hájí a tvrdí: Nejde jen o sprostý mail. Jde o bezpečnost, která je nejdůležitějším tématem pro naši zemi.

Není mimořádná schůze sněmovny příliš silný kalibr? V soukromí mluví sprostě skoro všichni a shánění informací na politického oponenta je také docela normální. Každý přece potřebuje znát svého soupeře.

Určitě je namístě říci, že to není o sprostém výrazu. Jde o zatahování dětí do politického souboje. Tak jako to udělal Andrej Babiš, to je za hranou. Zjišťoval informace o dětech Jana Lipavského a my se můžeme jen domnívat, proč to ve skutečnosti dělal. V politickém souboji lze jistě hrát tvrdě, ale není možné zasahovat do soukromí. To my neděláme. Babiš sice možná bude říkat, že my jsme také mluvili o jeho synovi, kterého poslal na Krym. Ale chci zdůraznit, že to byl on sám, kdo zatáhl vlastní rodinu do politických soubojů, přísahal u pultíku ve sněmovně na smrt a zdraví vlastních dětí, takže to je úplně jiný kontext.

Celý rozhovor si můžete přečíst zde.

Petr Honzejk, Hospodářské noviny, 19. 3. 2024

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme