Kristýna Zelienková povede kandidátku TOP 09 ve Zlínském kraji

30. 5. 2017

Poslankyně Kristýna Zelienková (42), která vede kandidátku TOP 09 ve Zlínském kraji, je velkou patriotkou svého kraje. Pochází z Uherského Ostrohu a do svého rodiště se po letech vrátila. Má zkušenosti s problémy malých měst a obcí, ale působí i na evropské úrovni jako členka delegace do Rady Evropy. Má dvě děti.

Narodila se v roce 1974 na Moravě v Uherském Ostrohu, kde také vyrůstala. Vystudovala gymnázium v Uherském Hradišti a poté management cestovního ruchu na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze.

Několik let v USA podnikala v oblasti cestovního ruchu a hotelnictví, nyní žije opět v Uherském Ostrohu ve Zlínském kraji. Založila společnost Czech Hotel Consulting, která se zabývá poradenstvím v oblasti ubytování a cestovního ruchu.

Do politiky vstoupila v roce 2013, kdy se stala poslankyní Parlamentu České republiky. Kristýna Zelienková byla zvolena za hnutí ANO, které slibovalo narovnání poměrů ve státní správě a v podnikatelském prostředí. Během práce poslankyně nabyla přesvědčení, že zájmem hnutí je především koncentrace politické moci a prosperita vybraných firem. Členství v hnutí ANO proto ukončila v roce 2016 a v dubnu 2017 se stala poslankyní TOP 09.

Ve sněmovně prosadila ukončení šikany řidičů ze strany České kanceláře pojistitelů. Podařilo se jí také změnit zákon o místních poplatcích, aby po dovršení plnoletosti nebyla automaticky uvalovaná exekuce na děti, za které rodiče neplatili odvoz odpadu.

Pracuje také v Radě Evropy, která ji pověřila přípravou zprávy o politické krizi na Ukrajině. Věnuje se problematice migrace a považuje se za přesvědčenou eurooptimistku.

Volební program TOP 09 do Poslanecké sněmovny naleznete zde.

Emil Sedlařík, krajský manažer

Volby:
2017 poslanecká sněmovna - Zlínský - 1. Kristýna Zelienková

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 ZLÍNSKÝ KRAJ

J. A. Bati 5648 (budova 32)
760 01 Zlín

info@zln.top09.cz