Kalousek vtipkoval i v muzeu

5. 7. 2017

Netradiční zastávku v rámci volební kampaně Vysočinou si udělal tým TOP 09, když se jeho červenomodrá Expedice nEUhneme zastavila v úterý v pelhřimovském Muzeu rekordů a kuriozit. Ani ohromující výsledky práce „zlatých českých ručiček“ však nepřipravily předsedu strany Miroslava Kalouska o pověstný smysl pro humor.
„Návštěvu Muzea rekordů a kuriozit jsme zařadili do programu tak trochu jako odlehčení, ale byla by chyba toto místo minout,“ usmál se krajský manažer strany Michael Kubík.
Návštěva pak záhy ukázala, že cíl byl zvolený takříkajíc nad očekávání: zástupci Agentury Dobrý den politikům popsali dnešní široký záběr společnosti i počátky jejího vzniku, na němž byl originální nápad. A politikové pak rádi přijali možnost prohlédnout si obě expozice.
U ohromující sbírky předmětů slepených ze zápalek Tomáše Kordy Miroslav Kalousek nezklamal: navzdory zjevnému obdivu k dílu již zesnulého autora si totiž neodpustil poznámku na adresu předsedy Senátu Milana Štěcha a jeho nedávný výrok na adresu živnostníků. „Řekl by, že je to strašně neekonomické. Víte, co by ten člověk zvládl za stejný čas v továrně?“ rozesmál Kalousek přítomné, když si vyslechl, kolik času nad jedinečnou sbírkou Tomáš Korda strávil.
Předsedu strany doprovázela i jednička kandidátky Josef Mladý. Jak Právu prozradil, během cesty regionem se expedice setkává se značným zájmem lidí o politiku. „Z reakcí jsem mile překvapen,“ poznamenal Josef Mladý.

Zdroj: Právo - Jižní Morava, Vysočina

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme