TOP 09 na Vysočině sází na mladé

3. 8. 2017

Zjednodušit podmínky pro podnikání, omezit represi a regulace státu, zlepšit dopravní situaci obyvatel obcí u dálnice D1 a udržet mladé lidi na Vysočině. To jsou hlavní cíle kandidátů TOP 09 pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny za Kraj Vysočina. TOP 09 nabízí své mladé odborníky – průměrný věk prvních pěti kandidátů je 38 let. Na kandidátce TOP 09 najdou voliči také nezávislé osobnosti, představitele Koruny České a Klubu angažovaných nestraníků.

„Chceme, aby aktivním lidem, kteří chtějí vzít osud do vlastních rukou, stát pomáhal, ne jim házel klacky pod nohy. Chceme spoluvytvářet přátelské podnikatelské prostředí, které lidi podpoří v jejich vlastní iniciativě,“ říká lídr krajské kandidátky TOP 09 a úspěšný podnikatel Josef Mladý. Z vlastní zkušenosti dobře ví, co lidi na Vysočině trápí a co by je přesvědčilo zde zůstat pracovat a žít. „Prosazujeme například novou servisní službu One Stop Shop pro malé podnikatele, jednotné inkasní a kontrolní místo. To by jistě uvítali nejen lidé na startu svého podnikání. Zatím z Vysočiny mladí a aktivní odcházejí do bohatších regionů, kde je překonávání počátečních bariér přece jen jednodušší,“ dodává lídr TOP 09 Josef Mladý.

Palčivým problémem, který sužuje mnoho obyvatel Vysočiny, je i dopravní situace na dálnici a v jejím okolí. „Špatná koordinace uzavírek silnic nižších tříd dělá při současné rekonstrukci dálnice z cestování doslova peklo, především v létě. Přitom by stačilo lépe plánovat a vzájemně komunikovat. Neříkat, že něco nejde, ale zapojit selský rozum a vzepřít se zažitým stereotypům,“ přibližuje svou představu řešení Josef Mladý.

 Na druhém místě kandidátky je místostarosta Havlíčkova Brodu Libor Honzárek, který se dlouhodobě věnuje urbanistickému rozvoji města a je předsedou Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska.

Ředitel ZŠ a MŠ v Novém Veselí Tomáš Augustýn, který kandiduje z třetího místa, je také trenérem mladých házenkářských nadějí: „Kandiduji s ambicí ovlivňovat věci, které se zásadně dotýkají nás všech a mnohdy se řeší složitěji, než by bylo třeba. Jako ředitel základní školy se chci zasadit o lepší podmínky pro práci učitelů, kteří jsou hlavními nositeli kvality vzdělávání našich dětí. Zaměřím se na snížení zbytečné administrativy, a to nejen ve školství,“ říká o svých cílech Tomáš Augustýn.

Generaci třicátníků na kandidátce zastupují jihlavský manažer rozvoje start-upů Kryštof Kothbauer, stavební inženýr z Kamenice nad Lipou Lukáš Hrbek i reklamní textařka z Jihlavy Barbora Dočekalová. Patří k nim také podnikatel Martin Vondra z Havlíčkova Brodu, kterého na volební listinu TOP 09 vyslal Klub angažovaných nestraníků. Symbolem spolupráce TOP 09 s demokratickými politickými stranami je i kandidatura starosty obce Pohleď, řemeslníka a hospodského Jindřicha Holuba z Koruny České.

  

Informace o všech kandidátech nabízí krajský web TOP 09. Program TOP 09 naleznete ZDE.

 

Jihlava 3. srpna 2017                                  

 Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme