TOP 09 na Vysočině sází na mladé

3. 8. 2017

Zjednodušit podmínky pro podnikání, omezit represi a regulace státu, zlepšit dopravní situaci obyvatel obcí u dálnice D1 a udržet mladé lidi na Vysočině. To jsou hlavní cíle kandidátů TOP 09 pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny za Kraj Vysočina. TOP 09 nabízí své mladé odborníky – průměrný věk prvních pěti kandidátů je 38 let. Na kandidátce TOP 09 najdou voliči také nezávislé osobnosti, představitele Koruny České a Klubu angažovaných nestraníků.

„Chceme, aby aktivním lidem, kteří chtějí vzít osud do vlastních rukou, stát pomáhal, ne jim házel klacky pod nohy. Chceme spoluvytvářet přátelské podnikatelské prostředí, které lidi podpoří v jejich vlastní iniciativě,“ říká lídr krajské kandidátky TOP 09 a úspěšný podnikatel Josef Mladý. Z vlastní zkušenosti dobře ví, co lidi na Vysočině trápí a co by je přesvědčilo zde zůstat pracovat a žít. „Prosazujeme například novou servisní službu One Stop Shop pro malé podnikatele, jednotné inkasní a kontrolní místo. To by jistě uvítali nejen lidé na startu svého podnikání. Zatím z Vysočiny mladí a aktivní odcházejí do bohatších regionů, kde je překonávání počátečních bariér přece jen jednodušší,“ dodává lídr TOP 09 Josef Mladý.

Palčivým problémem, který sužuje mnoho obyvatel Vysočiny, je i dopravní situace na dálnici a v jejím okolí. „Špatná koordinace uzavírek silnic nižších tříd dělá při současné rekonstrukci dálnice z cestování doslova peklo, především v létě. Přitom by stačilo lépe plánovat a vzájemně komunikovat. Neříkat, že něco nejde, ale zapojit selský rozum a vzepřít se zažitým stereotypům,“ přibližuje svou představu řešení Josef Mladý.

Na druhém místě kandidátky je místostarosta Havlíčkova Brodu Libor Honzárek, který se dlouhodobě věnuje urbanistickému rozvoji města a je předsedou Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska.

Ředitel ZŠ a MŠ v Novém Veselí Tomáš Augustýn, který kandiduje z třetího místa, je také trenérem mladých házenkářských nadějí: „Kandiduji s ambicí ovlivňovat věci, které se zásadně dotýkají nás všech a mnohdy se řeší složitěji, než by bylo třeba. Jako ředitel základní školy se chci zasadit o lepší podmínky pro práci učitelů, kteří jsou hlavními nositeli kvality vzdělávání našich dětí. Zaměřím se na snížení zbytečné administrativy, a to nejen ve školství,“ říká o svých cílech Tomáš Augustýn.

Generaci třicátníků na kandidátce zastupují jihlavský manažer rozvoje start-upů Kryštof Kothbauer, stavební inženýr z Kamenice nad Lipou Lukáš Hrbek i reklamní textařka z Jihlavy Barbora Dočekalová. Patří k nim také podnikatel Martin Vondra z Havlíčkova Brodu, kterého na volební listinu TOP 09 vyslal Klub angažovaných nestraníků. Symbolem spolupráce TOP 09 s demokratickými politickými stranami je i kandidatura starosty obce Pohleď, řemeslníka a hospodského Jindřicha Holuba z Koruny České.

Informace o všech kandidátech nabízí krajský web TOP 09. Program TOP 09 naleznete ZDE.

Jihlava 3. srpna 2017

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina