6. 9. 2022
Tomáš Tankó
Narodil jsem se v roce 1983 na Slovensku do maďarské rodiny. Vyrůstal jsem ve vesnici Hrhov, která je součástí Slovenského krasu – a tam vzniklo mé silné pouto a úcta k přírodě. Mé mládí hodně ovlivnili od sebe silně se lišící prarodiče – ze strany otce reformovaný farář, ze strany matky hrdý člen komunistické strany – takže jsem se musel naučit orientovat v různých názorech, být tolerantní a vytvářet názor vlastní.
Po absolvování střední elektrotechnické školy v Košicích jsem se rozhodl stát se architektem, a to na fakultě architektury na ČVUT v Praze. Zde jsem získal cenné vědomosti mimo jiné o udržitelné výstavbě, urbanismu a zelené architektuře – jako jsou vertikální zahrady a zelené střechy, využití alternativních zdrojů energie a důležitosti zateplování budov.
Již během studia jsem se začal věnovat počítačové grafice, což mi zůstalo dodnes. Pracuji jako architekt a 3D grafik.
Jako své největší úspěchy považuji účast na ideové studii na přestavbu autobusového nádraží v Třebíči a dva díly animované pohádky o koloběhu vody. Od roku 2008 jsem živnostník, takže již dlouhou dobu jsem byl nucen sledovat politické dění a nemohl jsem si nevšimnout velké podpory ze strany TOP 09. Jsem přesvědčený, že každý stát musí podporovat podnikání. Mé sympatie k M. Kalouskovi a K. Schwarzenbergovi nakonec vedli až ke vstupu do strany v roce 2020. Chtěl jsem se aktivně podílet na boji proti populistické vládě ANO s ČSSD, s podporou KSČM. Považuji za nezbytně nutné bojovat s populisty a korupcí.
A proč Třebíč? Ještě na škole jsem se seznámil se svojí manželkou, rodačkou z Třebíče, se kterou dnes máme 3 kluky. Před narozením druhého syna jsme usoudili, že bude pro děti lepší opustit Prahu a přestěhovat se do Třebíče. A rozhodnutí to bylo jistě zcela správné - život v Třebíči je mnohem klidnější a vhodnější pro výchovu dětí.
Ing. arch. Tomáš Tankó
39 let, Horka-Domky, TOP09
architekt a 3D grafik, OSVČ
Tel.:+420 776 078 604
tomas.tanko@gmail.com
https://www.facebook.com/tomas.tanko.7/
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme