Kandidát TOP 09 oddaný škole a sportu

16. 10. 2017

Tomáš Augustýn celé léto i začátek školního roku věnoval a stále věnuje kontaktní kampani před volbami do Poslanecké sněmovny, kde kandiduje na 3. místě volební listiny TOP 09 v Kraji Vysočina. Dále však zůstává plně oddán svému dlouhodobému poslání pedagoga a ředitele základní školy v Novém Veselí. A navíc i dobrovolnické činnosti trenéra mladých házenkářů.

Tomáš Augustýn začínal s trénováním v SK HC Tišnov v roce 2002, kde se později stal i předsedou oddílu a věnoval se náborové činnosti. Za jeho působení v oddíle několikanásobně vzrostl počet dětí a kvalita družstev se výrazně zvýšila. Toho si všimli v Novém Veselí, které v té době hrálo druhou ligu mužů, ale v kategorii mládeže již v té době patřilo mezi lepší oddíly.

V Novém Veselí dostal na starosti družstvo mladších žáků a náborovou činnost. Z předchozího působiště si přinesl recept na budování členské základny v podobě úzké spolupráce s okolními školami. Formou ukázkových hodin miniházené se děti aktivně seznamovaly s házenou přímo na školách a pod jeho vedením se rozjela také školní liga miniházené. Tato soutěž je určena pro žáky prvního stupně základních škol, zapojené školy se čtyřikrát ročně setkávají na turnaji. V prvním roce se do projektu zapojilo pět škol, letos jich už bylo sedm. A každého turnaje se zúčastnilo přes sto dětí.

Školní ligu vede stále, i když po třech letech si Tomáš Augustýn loni odskočil i k mužům, kteří hráli prvním rokem extraligu – působil u nich jako asistent trenéra. V letošní sezóně je zpět u dětí jako hlavní trenér mladších žáků. Již třetím rokem má na starosti také házenkářské kempy Michala Vopelky v Tišnově, které svou kvalitou patří na samý vrchol.

Čtenáři neznalí situace v házené by měli vědět, že TJ Sokol Nové Veselí se za posledních deset let z provinčního druholigového týmu se slušnou mládeží posunula mezi úplnou špičku tuzemské házené. Všechna družstva hrají v nejvyšších soutěžích, mužům momentálně patří druhá příčka, starší dorostenci jsou úřadujícími vicemistry ČR a mladší dorostenci dokonce mistry ČR.

„Házená je pro mne celoživotní vášní, ke které mě přivedl můj otec v osmi letech. Nejprve jsem si jako hráč užíval každý trénink i každé utkání, nyní to samé již 15 let zažívám jako trenér a funkcionář. Na házené mne nikdy nepřestane kromě sportu samotného naplňovat to, že učí děti překonávat těžkosti, posiluje jejich fyzickou i psychickou stránku a hlavně, že díky sportu člověk pozná spoustu skvělých lidí, nadšenců a bláznů, kteří házené věnují vešker svůj volný čas a energii,“ říká Tomáš Augustýn.

Kromě toho zdůrazňuje další přínos sportovní výchovy, který je smysl pro fair play. Právě tohle, spolu s osobním nasazením a vírou v nenahraditelný přínos vzdělání pro společnost, nabízí jako své přednosti pro rozhodnutí občanů volit jej poslancem Parlamentu ČR. 

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Tomáš Augustýn je ředitelem ZŠ a MŠ Nové Veselí a předsedou Komise mládeže Českého svazu házené. Kandiduje na 3. místě kandidátky TOP 09 na Vysočině.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme