Ústecký kraj bez uhlí?

8. 10. 2019

Ústecký kraj by se měl připravit na dobu po uhlí, říká předseda TOP 09 v kraji Michal Kučera. A čím dříve to bude, tím lépe pro všechny obyvatele v kraji. 

Pokud by se něco mělo změnit v našem kraji, tak je to ukončení těžby hnědého uhlí a zastavení výroby v Elektrárně Počerady. Je to reakce na tiskovou zprávu kterou vydala ČEZ. 

Pokud by ČEZ elektrárnu prodala, zastavení výroby se posunulo o desítek let déle, což našemu kraji rozhodně nesvědčí. Máme největší prašnost v kraji, největší nemocnost a ke všemu i nejhorší zdravotní péči. Náš kraj doplácí na drancování, které se tu koná už dlouhá leta. 

Nejsmutnější na tom vše je to, že peníze z našeho vytěženého kraje jdou podstatnou měrou do celé republiky a nikoliv zpět do kraje. Bohužel, našemu komunistickému hejtmanovi to je jedno, ostatně jak tomu bylo i před revolucí. Komunisté se na našem kraji výřádili dostatečně a ne jinak je tomu i dnes.

Měli bychom si uvědomit, že do 21. století, do doby, kdy jsou daleko modernější technologie výroby elektřiny, pálení hnědého uhlí už opravdu nepatří.  

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 Úsecého kraje

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme