TOP 09 zůstává od voleb jedinou opravdovou opozicí

11. 3. 2016

Poměry na ústeckém zastupitelstvu stále připomínají spíše Neapol či Sicílii než sever Čech. Jedinou jistotou pro občany, kteří mají mnohdy problém sledovat přebíhající politiky, tak zůstává od komunálních voleb 2014 vyhraněně opoziční postoj zastupitelů TOP 09.

„Když nás na sklonku loňského roku oslovilo šest nezařazených zastupitelů, sirotků po zrušené místní organizaci hnutí ANO, přistoupili jsme na jejich návrh, vytvořit jeden silný opoziční klub, který by důsledně kontroloval vedení města,“ připomíná Ilona Tajchnerová (TOP 09). Spolupráce však nevydržela ani do jara, kdy si ‚sirotci‘ uvědomili, že jim vlastně v koaličním houfu bylo lépe. Desátého března na schůzce zastupitelského klubu skupina nezávislých oznámila, že se rozhodla jít vlastní cestou, tedy cestu bez TOP 09.

„Nepřekvapilo nás to, takové náznaky jsme samozřejmě zaznamenali, ovšem zatím nevíme, jak taková „vlastní cesta“ bude vypadat. TOP 09 jako demokratická strana takové rozhodnutí respektuje. Proto jsme listinu, která nám byla předložena a kterou je zastupitelský klub rozpuštěn, podepsali,“ pokračuje Ilona Tajchnerová.

„TOP 09 je dnes jedinou stranou v ústeckém zastupitelstvu, která v žádném případě  neuzavře koalici s komunisty, a to ani skrytou. Právě tato zásadovost mohla být překážkou spolupráce pro zastupitele, jejichž zásady jsou možná ohebnější,“ poznamenává o důvodech konce spolupráce Tomáš Tesař, předseda krajské organizace TOP 09.

Radka Ostřížová, krajská manažerka pro Ústecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme