Kučera: Zastupitelé TOP 09 hazard omezili - na rozdíl od ANO

8. 10. 2015

Výběr z projevu poslance Michala Kučery k zákonu o loteriích z 6. října 2014 v Poslanecké sněmovně

Dobrý den a děkuji za slovo. Dámy a pánové, projednáváme poslaneckou novelu zákona. Proto bych rád zdůraznil, že dne 29. 5. roku 2014 jsem podal svou poslaneckou novelu horního zákona, do dnešního dne ale nebylo zahájeno její projednávání. Je to více než rok a půl.

Pan předseda Faltýnek tady mluvil o kategoriích poslanců, o první, druhé a třetí a čtvrté kategorii. Takže bych se rád zeptal: Je to tento případ? Je pan poslanec Volný, jehož návrh se projednává, poslanec první kategorie, a proto má jeho poslanecký návrh přednost před mým?

A konkrétně k projednávanému návrhu bych na tomto místě upozornil ještě na jednu věc.

Vážený pane předsedo Faltýnku, dovolte mi, abych vám řekl pár slov o vztahu TOP 09 k hazardu. Budu mluvit za náš Ústecký kraj. Byli to zastupitelé TOP 09, kteří v Litvínově jako jedni z prvních prosadili nulovou toleranci, co se týká hazardu. Budu mluvit za své město. Byli to zastupitelé TOP 09 v Lounech, kteří výrazně omezili hrací dobu, kteří výrazně omezili reklamu a přístupnost heren. V dobách, kdy se o regulaci hazardu teprve začalo mluvit. Šli jsme na vlastní triko, šli jsme obecně závaznými vyhláškami, které možná byly na hraně, ale byli to zastupitelé TOP 09, kteří výrazně ve svých obcích vystoupili proti hazardu.

A chtěl bych se vás zeptat, pane předsedo Faltýnku: Jak to je u vás v Prostějově? Co jste navrhl vy jako zastupitel? Tam se hraje vesele dále, to víme všichni. 

Projev byl editován, plné znění je dostupné zde a zde

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 pro Ústecký kraj

Štítky
Osobnosti: Michal Kučera
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme