Dohoda o budoucí správě kraje

9. 11. 2020

19. října jsme v Mostě definitivně stvrdili dohodu o společné správě kraje.

Čeká nás hodně úkolů. Nejdříve ze všeho musíme pomoci zvládnout nápor koronavirové epidemie na krajské zdravotnictví i sociální služby.

A během toho začneme s dobrou přípravou na radikální přeměnu, kterou náš kraj čeká. V následujících letech do našeho kraje přijdou desítky miliard korun z tzv. Fondu spravedlivé transformace určeného na pozitivní přeměny uhelných regionů.

Jako Spojenci a dobří koaliční partneři si dáme záležet na tom, aby plán přeměny byl připraven ve spolupráci s občany kraje a s těmi nejlepšími odborníky.

Podle dosavadních vyjednávání s partnery je zřejmé, že jsme všichni
nastaveni na plné pracovní tempo, věcnou a profesionální správu kraje.

Zkrátka se zdá, že po letech stagnace by se náš kraj mohl začít posouvat dobrým směrem vpřed.

Spojenecký lídr Jiří Řehák se stane náměstkem hejtmana pro regionální rozvoj a turistický ruch a taky kulturu a památkovou péči, Michal Kučera bude jako radní zodpovídat za rozvoj venkova a zemědělství a bude se moci opírat o zkušenosti Petra Medáčka, spojeneckého zastupitele a starosty Budyně nad Ohří. Karolína Žákovská by měla zasednou do čela Výboru pro národnostní menšiny.

Do konce roku nás čeká ustavující zastupitelstvo, ale začínáme pracovat už teď. S partnery dokončíme podobu programového prohlášení, tedy pracovního jízdního řádu koalice. A kromě studia stovek stran krajských dokumentů bychom se rádi začetli i do dalších podnětů přímo od vás. Tak klidně pište, nejlépe přes formulář na našem webu: https://spojenciprokraj.cz/

Děkujeme a přejeme vše dobré vám i celému našemu kraji.

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 pro Ústecký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme