Děčínská regionální organizace si zvolila nové vedení

17. 2. 2019

V pátek 15. února v podvečer proběhl v Děčíně regionální sněm. Byl to v pořadí čtvrtý sněm v Ústeckém kraji. 

Regionální předsedkyně Monika Tesařová svolala zvolené delegáty z předchozích místních sněmů do Oblastního Muzea v Děčíně, kde si mezi sebou zvolili zcela nové vedení na následující dva roky. Post předsedy regionu Monika Tesařová nabídla k dispozici. Navržen na tuto funkci byl Jan Slavík z Rybniště, odborný poradce vysoké školy UJEP. Jiný návrh nepadl. Pro Jana Slavíka zvedlo ruku třináct delegátů ze čtrnácti, jeden se hlasování zdržel. 

Poté následovala volba místopředsedy. Na tuto pozici byl navržen současný předseda Místní organizace Děčín Vojtěch Nádvorník, ani tentokráte jiný návrh nepadl. Vojtěcha Nádvorníka zvolilo stejně jako při volbě předsedy třináct delegátů. 

Další volba se týkala členů regionálního výboru. Sněm rozhodnul, že výbor bude sedmičlenný, proto se volilo pět členů. Delegáti rozhodli, že členy regionálního výboru budou Michal Bubílek a Světlana Smolíková, oba z varnsdorfské místní organizace. Další členové výboru se stali Milan Panc z Jiříkova a Jan Válek z Rumburku a posledním zvoleným členem se stal Ondřej Schmidt z Děčína. Tímto se po delší době celé vedení regionu vyměnilo z více jak osmdesáti procent. Další zajímavostí je, že výbor má poměrně široký věkový rozsah. Nejmladšímu členovi je osmnáct let a nejstaršímu dvaasedmdesát. 

Ze stanov vyplývá i volba regionální revizní komise. Nově zvolená revizní komise se skládá z předsedy Pavla Kluvance a dvou členů Moniky Tesařové a Mileny Pancové. Ještě byli zvoleni náhradníci Stanislava Holíková a Milan Rosenkranc. 

Poslední personální volbou byla volba delegátů na krajský sněm, který se bude konat 6. dubna v Lounech. Sněm zvolil delegáty Vojtěcha Nádvorníka, Milana Rosenkrance, Jana Slavíka, Moniku Tesařovou, Michala Bubílka a Ondřeje Schmidta. Automaticky se sněmu zúčastní členové krajského výboru, kterými jsou Tomáš Tesař, Vladmír Janda a Daniel Drnek. Sněm rozhodnul i o náhradnících delegátů, těmi jsou Kristián Zeman, Milan Panc a Světlana Smolíková. 

Na závěr sněmu padly návrhy na krajské vedení. O posty krajského výboru se budou v dubnu ucházet současný krajský místopředseda Tomáš Tesař, právě nově zvolený předseda Jan Slavík a jeho místopředseda Vojtěch Nádvorník. 

Současná předsedkyně Monika Tesařová poděkovala všem členům za dosavadní spolupráci a předala pomyslné žezlo Janu Slavíkovi, o kterém si myslí, že je nejvhodnější osobou pro tuto funkci. Ač je to politický nováček, tak své kvality prokázal  v komunální kampani. Ten na závěr všem účastníkům sněmu poděkoval za nominaci a následné zvolení. Z krátkého projevu bylo patrné, že mu jde především o lokální témata, která mohou trápit obyvatele vetších měst v okrese. Chce se na ně zaměřit a ve spolupráci s vedením děčínské topky problémy měst řešit. 

Všem zvoleným členům gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů. 

15. února, Ústí nad Labem

Radka Ostřížová, krajská manažerka Ústeckého kraje

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme