Předsedové stran koalice SPOLU v Ústeckém kraji

21. 7. 2021

Ve středu 21.7. 2021 navštívili předsedové stran koalice SPOLU Petr Fiala, Marian Jurečka a Markéta Pekarová Adamová Ústecký kraj.

Zahájení návštěvy pro předsedkyni TOP 09 začalo společnou snídaní předsedů a kandidátů v areálu lázní v obci Mšené-lázně. Následovala prohlídka lázeňského komplexu a přejezd předsedkyně s lídrem za TOP 09 Michalem Kučerou do obce Chodouny, kde se setkali s regionálními zástupci obcí a farem. Hlavním tématem této návštěvy byla výstavba vysokorychlostní trati v Ústeckém kraji. Právě zástupci obcí a farmáři v tomto regionu mají s výstavbou tzv. VRTky problém, její trasa má vést přes jejich pozemky a pro ně by to znamenalo někdy až fatální následky v jejich podnikání.

SPOLU v Ústeckém kraji I SPOLU v Ústeckém kraji I

SPOLU v Ústeckém kraji

Předsedkyně Markéta Pekarová Adamová po této návštěvě uvedla na své sociální síti:

„V Chodounech jsme se setkali s farmáři a zástupci několika obcí, které ohrožuje výstavba vysokorychlostní trati v Ústeckém kraji. Ta by negativně zasáhla do místního zemědělství a práce poctivých farmářů.

I přes projevený nesouhlas místních se s nimi stát nebaví! Takto by to fungovat rozhodně nemělo. Rychlotratě jsou nutností pro modernizaci naší dopravy, avšak jejich řešení nesmí být v zásadním rozporu s ochranou přírody, zemědělství a občanů. Nelze prostě jen udělat přímku pravítkem na mapě a vyslat buldozery, jak se to dělalo za totality například při stavbě D1 nebo pražské magistrály.

Je třeba reagovat na ty, pro které je toto místo na mapě domovem. Svoboda jednoho totiž končí tam, kde začíná svoboda druhého!“

Putování po kraji dále probíhalo v Teplicích, kde se předsedkyně a kandidáti sešli se zástupci Nadačního fondu FK Teplice. Při tomto setkání se probírala převážně podpora znevýhodněných, jak v sportovním, sociálním tak i edukativním prostředí.

SPOLU v Ústeckém kraji I

K posledním dvěma zastávkám patřila návštěva zatopeného hnědouhelného lomu v Mostě, kde proběhla kontaktní kampaň. Ssetkání ve městě Louny se starostou Pavlem Jandou, kandidátem za TOP 09 na kandidátní listině SPOLU v Ústeckém kraji.

SPOLU v Ústeckém kraji I

V Lounech zástupci TOP 09 a zástupci lounské ODS a KDU-ČSL navštívili Moštárnu Louny a Zichovecký pivovar. Na Mírovém náměstí také proběhla kontaktní kampaň.

SPOLU v Ústeckém kraji I

Celodenní putování po kraji bylo ukončeno společným setkání předsedů stran koalice SPOLU v restauraci Radniční sklípek v Litoměřicích.

Barbora Jandová, krajská manažerka