14. 5. 2012

Na začátku tohoto roku byl medializován případ rodiny Masnicových z Teplicka, jejichž čtrnáctiletý syn trpí závažnou poruchou zraku a je již téměř slepý. Na základě toho rodina požádala o dotaci na osobní automobil ve výši 90 tis. Kč. Za tuto dotaci pořídila ojetý vůz, který jim však byl záhy odcizen, aniž v té chvíli byl již pojištěn. Toto bylo shledáno jako porušení pravidel dotace a Masnicovi nyní jsou bez auta a ještě musí vrátit dotaci za ukradené auto v plné výši. Nyní mají stanoven splátkový kalendář, kdy po sedmi stech korunách musí dotaci splácet po dobu 10-ti let.

Jsem velice rád, že se nápad, pomoci zrakově postiženému chlapci ujal a že výzva v rámci krajské TOP 09 přinesla první příspěvky.

Petr Měsíc - radní města Teplice a předseda RV Teplicko již převzal za postiženou rodinu pravidelné měsíční splátky a po dobu příštích dvou let bude takto poukázáno 16.800 Kč na účet, zřízený při Úřadu Práce v Teplicích.

Dalších cca. 15.000 Kč poskytnou jednorázově další naši členové, včetně pana ministra Jaromíra Drábka, který přislíbil částku 5.000 Kč.

Šest ticíc poslal také Jakub Zavoral, předseda TOP 09 v Ústí nad Labem a také Zdeněk Šoral, předseda litoměřické TOP 09, který poukázal dva ticíce korun. V nejbližší době přislíbil pomoc i Michal Kučera, předseda TOP 09 – Lounsko.

Děkujeme všem, kteří se k výzvě pomoci přihlásili či by se ještě rozhodli přispět. V takovém případě lze zvolený příspěvek zasílat na č.ú.: 1804-37822411/0710 - var.symbol : 7757042766 - specific.symbol : 67. Jedná se o účet, zřízený při úřadu práce v Teplicích.

Jménem svým i jménem rodiny Masnicových nesmírně děkuji všem, kteří se již rozhodli, či rozhodnou pomoci.

Petr Měsíc
předseda RV TOP 09 - Teplicko
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme