TOP 09: Duchcov se zadlužil o 30 milionů korun

16. 12. 2015

Zastupitelé TOP 09 a nezávislí kandidáti včera nepodpořili rozpočet Duchcova, který předpokládá deficit o dalších třicet milionů korun, který pro příští povede k dluhům.

„Návrh jsme nemohli podpořit, protože potřetí v řadě projídá rezervu, kterou Duchcov měl. Ta tendence je strašidelná, utratí se navíc třetina z příjmů města. Navíc město přichází o rezervy způsobem, který jeho občanům z dlouhodobého hlediska nepřinese vůbec žádný užitek“, komentoval jednání zastupitel Petr Knorr.  

Deficit rozpočtu však nebyl jedinou kritikou, kterou opozice vyslovila. „Na úkor peněz pro školy se do rozpočtu dostaly peníze na obnovu památníku duchcovského viaduktu umístěného v centru města, kde každý rok manifestují členové KSČM“, dodal k tomu zastupitel Jan Kulhavý.

Posledními argumenty je dominantní přesun peněz z města na technické služby a neschopnost s péčí řádného hospodáře soutěžit jednotlivé zakázky. „Tendence prohnat nejvíce peněz skrz Technické služby pokračuje. Tyto peníze jsou z velké části vydávány bez veřejných soutěží, což je jistě prodražuje. Možnost kontroly hospodaření je zazdívána, například byla zrušena dozorčí rada TSM“, doplnil Petr Knorr.

Někteří zastupitelé jiných opozičních kandidátek opustili jednání, neboť nechtějí být s takovýmto rozpočtem spojováni. Všichni pak komentovali i změnu, která se neblaze promítla do schvalování rozpočtu. Zatímco v minulých letech byla k rozpočtu svolávána pracovní zastupitelstva, kde byl prostor vysvětlit některé sporné body, letos nic takového nebylo. Vládnoucí koalice socialistů a nacionalistů se rozhodla rozpočet schválit na sílu.

 

11. prosince, Duchcov 

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09

Štítky
Osobnosti: Petr Knorr
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme