Teplicko - Představení programů

21. 9. 2010

21.9. 2010, Teplice – TOP 09 v Teplicích dnes zveřejnila programové priority pro období 2010 – 2014, které představuje voličům před letošními komunálními volbami. Okresním lídrem TOP 09 je kandidát na teplického primátora Petr Měsíc, lídry dalších kandidátek jsou Jana Čermáková (Proboštov), Rostislav Kadlec (Krupka), Tomáš Soper (Dubí), Pavel Pastyřík (Bílina) a Petr Krunt (Duchcov).

Jednotlivé programy TOP 09 pro okres Teplice pokrývají základní oblasti, které považujeme pro chod našich měst za stěžejní a dlouhodobě přínosné pro naše obyvatele. Liší se od sebe místními specifiky, ale základní osa je společná. Volební priority TOP 09 jsou pro Teplice tematicky rozděleny do sedmi základních oblastí. Politické cíle, hospodaření a rozvoj, bezpečnost a doprava, sociální politika a zaměstnanost, kultura a sport, životní prostředí, cestovní ruch.

„Základním nosným kamenem je rozpočtová zodpovědnost, neboť vedení města se musí, v prvé řadě, vždy chovat jako správný hospodář. Stejně důležitým kritériem je kontinuální rozvoj města v oblasti občanské a sociální vybavenosti. TOP 09 proto chce aktivně a maximálně efektivně využívat veškerých dostupných možností financování ze zdrojů evropských dotací a vytvářet příznivé podmínky pro potenciální investory“, řekl Petr Měsíc.

Neméně důležitou oblastí je zajištění bezpečného místa pro život. „V tomto ohledu je naší prioritou zejména zefektivnění práce městské policie a úzká spolupráce města s PČR v rámci preventivního potírání trestné činnosti. Nejen v centru města, ale i v jeho ostatních částech“, pokračoval Petr Měsíc.

Cílem TOP 09 je navrátit život do centra města z obchodních center na periferii. S tím souvisí také intenzivní spolupráce při propagaci a rozvoji cestovního ruchu v Teplicích, jakožto tradiční lázeňské metropole. „Chceme, aby město žilo kulturně – společenským životem po celý rok a bylo pro obyvatele i návštěvníky přitažlivé“, dodal lídr teplické kandidátky.

TOP 09 chce zavést intenzivní a interaktivní formu komunikace s občany i návštěvníky města, jakožto významný zdroj zjišťování jejich potřeb. Se všemi výše uvedenými prioritami jde ruku v ruce aktivní podpora TOP 09 při vytváření nových pracovních příležitostí, péče o seniory a vzdělávání.

Rostislav Kadlec, krajský manažer

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 ÚSTECKÝ KRAJ