Petr Měsíc k problematice "ostravských kalů"

Odpověď na otázku ČTK: Proč jsem se po 22 letech opět aktivně zúčastnil ekologické demonstrace v Teplicích?

14. 11. 2011

"Především není možno akceptovat, aby zájmy soukromé firmy byly povyšovány nad zájmy a ochranu zdraví obyvatel celého regionu.

Chci-li být objektivní, musím na základě získaných informací uznat, že způsob plánovaného spalování v Lovosicích je technologicky patrně na dobré úrovni, zajišťující, že emise nebudou krátkodobě nadlimitní. Ovšem nikdo již neříká, co se v těchto "malých" dávkách nahromadí v průběhu 5 až 6 let nepřetržitého spalování 120 tisíc tun kalů a jaký to bude mít vliv na životní prostředí a zdraví obyvatel regionu. Nikdo již neříká, jaká jsou rizika v případech, že dojde k jakékoli poruše filtrace během tak dlouhého provozu, což je velmi pravděpodobné. Nikdo nevysvětluje, neinformuje a jen slyšíme, že vše je již dávno schváleno a tedy je legislativně vše v pořádku.

Osobně budu v této věci i nadále mimořádně aktivní a proto budu v nejbližších dnech tuto záležitost konzultovat s náměstkem ministra životního prostředí pro ochranu krajiny Tomášem Tesařem, který je zároveň předsedou krajského výboru TOP 09 v Ústeckém kraji."

Petr Měsíc
předseda regionálního výboru TOP 09 - Teplicko
radní města Teplice
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme