21. 9. 2010

PRIORITY KANDIDÁTŮ TOP 09 PŘI ŘÍZENÍ A SPRÁVĚ MĚSTA DUCHCOV

Hlásíme se k podpoře těchto momentálně nejpalčivějších oblastí, týkajících se nás všech i našeho města:

1. Ekonomika
- prioritou je vyrovnaný rozpočet; nepředražené městské zakázky; snížení nákladů na odvoz odpadů; zefektivnění činnosti Technických služeb; využívání operačních programů (státní dotace); odprodej bývalé polikliniky ul. Nádražní soukromému subjektu s příslibem vybudování bezplatné služebny Městské policie.

2. Bezpečnost
- přesunutí Městské policie do prostoru bývalé polikliniky ul. Nádražní; zefektivnění výstupů kamerového systému; pravidelné a pravdivé podávání informací o stavu bezpečnosti občanům.

3. Bytová problematika
- zefektivnění Správy majetku města Duchcova; dokončení privatizace bytů za sociálně únosné ceny (nikoliv tržní); podpora bydlení v domě se sociálními službami (ul. Družby); oprava chodníků ve městě.

4. Kultura

- modernizace kina (podpora vzniku projekce ve formátu 3D); Casanovské slavnosti
- zachování 2 scén (Zámecká zahrada a u Barbory); kvalitnější propagace města Duchcova
- využívání republikových propagačních akcí; efektivnější využívání sponzorských darů .

5. Sport
- vznik cyklostezky Duchcov - Lom, dokončení sportovního areálu Bažantnice (fotbalový stadion, běžecká dráha, in-line dráha a dal.); výraznější podpora sportovních klubů či oddílů zejména pracujících s mládeží; výstavba sportovního areálu (několik hřišť) v prostoru bývalé kotelny ul. V Domkách.

6. Zdravotnictví
- zachování lékařské péče pro každého včetně duchcovské nemocnice.

7. Školství
- podpora zdravé výživy dětem, motivační programy pro talentované děti; efektivnější využívání operačních programů, zaměřené zejména na podporu výjezdů dětí do škol v přírodě, nákup elektroniky, nákup sportovního náčiní.

8. Podnikání
- využívání služeb místních podnikatelů při zadávání městských zakázek; poradenská činnost pro podnikatele.

9. Zastupitelstvo
- transparentní jednání zastupitelstva, hlasování za pomoci elektronického systému (možnost zpětného zjištění, kdo a jak hlasoval).