Radnici prolomení limitů těžby nezajímá

23. 1. 2015

Vedení každého města by mělo prvotně záležet na zdraví a životní pohodě vlastních občanů. Z toho důvodu by se mělo zasazovat o to, aby jednání se silnými podniky v nejbližším okolí bylo vedeno férově, ale zároveň způsobem pro město maximálně výhodným. Není v ničím zájmu prosperujícím firmám házet klacky pod nohy, ale stejně tak není v pořádku nechat si špinit a znehodnocovat město bez odpovídajících kompenzací. 
Pánové v čele, kteří jsou buď neschopní nebo neochotní, případně schopní všeho, se neobtěžovali ani jednou sdělit nám prostřednictvím Bílinského zpravodaje anebo jinou cestou, kolikrát se byli bít za zájmy občanů, svých voličů. Nevíme, kolikrát byli jednat o případných kompenzacích důsledků těžby s vedením ČEZu, kolikrát byli na ministerstvu průmyslu, kolikrát navštívili ministerstvo životního prostředí. 
Nyní dojde tedy k tomu, že o Bílině se bude opět psát na prvních stránkách celostátních deníků. Tématem však nebude pouze vysoká kriminalita, nezaměstnanost a simulace řešení sociálních problémů, ale přidá se ještě celostátní prvenství v prolomení limitů těžby bez čehokoliv, co by zde lidem ulehčilo život. Přizpůsobivý obyvatel Bíliny tak může pouze drtit prach mezi zuby a přemýšlet, jestli se mu to všechno jenom nezdá.

Pavel Pastyřík 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme