Některé herny v Lounech nerespektují vyhlášku, další krok města může byt úplný zákaz

20. 3. 2012

Někteří provozovatelé a obsluha heren v Louench pouští automaty i v dobu, kdy je to zakázáno. Provozovatelům heren hrozí za takové porušování vyhlášky nemalé pokuty, ani s tím si ale někteří provozovatelé těžkou hlavu nedělají. Výše pokuty může být přitom až dvě stě tisíc korun. Dle vyjádření starosty Radovana Šabaty budou kontroly v hernách pokračovat radnice zatím prý neuvažuje o zpřísnění vyhlášky.

Ale taková možnost tady je a v budoucnu by mohlo město vůči hernám zakročit razantněji. „Vyhláška upravuje provoz VLT a dává mu řád. Proto mne velmi mrzí její porušování a nerespektování některými provozovateli heren. Možná si neuvědomují, že dalším krokem radnice může být úplný zákaz VLT v centru města i v přilehlých ulicích. Věřím, že provozovatelé dostanou rozum, nebudou hledat kličky v zákonech a hru na automatech umožní pouze ve vyhláškou stanovených hodinách,“ říká radní Michal Kučera z TOP 09.