Losovačku o chomutovskou silnici nechceme

1. 2. 2012

Chomutovská  TOP 09 je zásadně proti takzvané losovačce u veřejných zakázek. v Chomutově se má takto vybírat zhotovitel silnice za 192 milionů korun. „Losování vyvolává spekulace o regulérnosti výběrového řízení. My jsme pro průhledné jednání, kdy mohou nabídku na stavbu předložit všichni zájemci a zvítězí ta nejvýhodnější," říká David Tejml, šéf regionální organizace TOP 09 Chomutovsko.

Postup zvolený krajem, tedy losování, zakázal i Úřad regionu Severozápad, který by měl případně získané evropské dotace kraji přeposlat. Proti losovačkám je i ministerstvo financí.

V Chomutově se má za 192 milionů korun z EU rekonstruovat ulice Alfonse Muchy směrem na Zadní Vinohrady, kde má vyrůst kruhové křižovatka. Od té pak by pak měla být vybudovaná nová silnice, spojka dlouhá 1,5 kilometru směrem k Otvicím, na jejímž konci by vznikla kruhová křižovatka Otvice-západ.

„Chceme jasná a čistá pravidla pro veřejné zakázky. Ušetříme tím peníze a vyvarujeme se spekulacím o čistotě výběrových řízení. Nebude tak hrozit ani vracení peněz EU," podotýká David Tejml z TOP 09.

Nesprávný postup kraje se týká  i dalších dvou zakázek, a to u silnice v Roudnici nad Labem a PRO a projektu v průmyslové zóně Triangle. S chomutovskou silnicí to dává dohromady více než 885 milionů korun. Krajská organizace TOP 09 je zásadně proti tomu, aby se výběrová řízení kraje odehrávala tzv. losovačkou.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme