Dotace musí jít do školství, ne politikům

18. 1. 2012

Stovky milionů korun určených na vzdělávání v Ústeckém kraji končí ve firmách ovládaných politiky. Ústecká TOP 09 je tím zděšena.

Podle zjištění Aktuálně.cz ovládá toky peněz do školství doslova „politický kartel". O rozdělování peněz rozhoduje Ústecký kraj, kde má hlavní slovo koalice ČSSD a ODS. „Je nepředstavitelné, aby peníze na vzdělání proudily do firem ovládaných politiky. TOP 09 se vždy stavěla proti podobným praktikám s veřejnými dotacemi," říká David Tejml, člen krajského výboru TOP 09.

TOP 09 má v plánu takovýmto praktikám zamezit. Na krajské i celostátní úrovni chce zajistit průhledné přidělování dotací, otevřená výběrová řízení a přísnou kontrolu dotací. Jen to zabrání podezřelým machinacím a finanční prostředky se dostanou na správné místo.

Nakládání s dotacemi a jejich rozdělování bude určitě jedním z témat pro letošní krajské volby. TOP 09 může svým voličům slíbit, že pokud od nich dostane důvěru, bude proti podivnému a neprůhlednému rozdělování veřejných peněz tvrdě bojovat.

Vaši důvěru bereme odpovědně. Víc, než si myslíte.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme