Kandidátka TOP 09 pro zdravější společnost bez zbytečné byrokracie

2. 8. 2017

Zdravé životní prostředí, vysoká úroveň školství a snadná dopravní dostupnost mezi regiony. To jsou cíle, které chtějí prosazovat kandidáti TOP 09 a s nimiž jdou do voleb do poslanecké sněmovny za Ústecký kraj. Na profesně pestré kandidátce jsou vedle členů strany zastoupeny také nezávislé osobnosti, představitelé Liberálně ekologické strany, Koruny české a Klubu angažovaných nestraníků. Lídrem kandidátní listiny je předseda poslaneckého klubu TOP 09, člen hospodářského výboru a odborník na životní prostředí Michal Kučera.

„Na naší kandidátce najdete řadu odborníků z různých oborů, zkušené manažery, zástupce větších měst i malých obcí, včetně ostřílených lokálních politiků, za nimiž stojí skvělé výsledky jejich práce,“ říká Michal Kučera. Kučerovou prioritou je usilovat o dostavbu dálnice D7 a plné zprovoznění dálnice D8. „Kromě celostátních témat chceme dosáhnout celkové obnovy našeho regionu, jakýsi Marshallův plán pro Ústecký kraj. Chci, aby se zde lidem žilo lépe, a neměli tak potřebu kraj opouštět, jak tomu doposud často je,“ vysvětluje Michal Kučera.

Dvojkou ústecké kandidátky je optometristka Irena Skálová. „Na rozdíl od současné vlády chceme naše podnikatele podporovat a neházet jim klacky pod nohy. Jsou páteří naší ekonomiky, a proto si zaslouží větší úctu,“ shrnuje svůj postoj majitelka oční optiky Irena Skálová.

Silný tandem ze třetího místa jistí primář ORL Petr Najman. Jeho cílem je zajistit dostatečné ohodnocení kvalifikovaných lékařů i nelékařských pracovníků a dostupnost základních léků. „Náš kraj sousedí s Německem a stává se, že vzdělaná a zkušená pracovní síla odchází právě tam. Proto chceme lékaře finančně více motivovat, aby raději zůstali u nás,“ říká primář mostecké nemocnice.

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 Ústekého kraje