Eva Šafránková (TOP 09)

členka finančního výboru ZMO Plzeň 3
členka kulturní komise RMO Plzeň 3
členka komise pro životní prostředí RMO Plzeň 3
členka komise pro kulturu a památkovou péči ZPK

Narodila se roku 1979 v Plzni, kde absolvovala Filozofickou fakultu Západočeské univerzity obor Sociální a kulturní antropologie. Během studia absolvovala několik zahraničních studijních stáží např. na University of Durham ve Velké Británii či na New York University v USA. Několik let vyučovala na Západočeské univerzitě na katedře antropologie a na Ústavu jazykové přípravy anglický jazyk. Angličtina je jejím koníčkem, její výuce se věnuje dodnes.

V současné době je manažerkou krajské kanceláře TOP 09 v Plzni. Od roku 2010 je také asistentkou poslance PSP ČR Jaroslava Lobkowicze. V roce 2009 vstoupila do TOP 09, za kterou byla v roce 2010 zvolena do Zastupitelstva městského obvodu Plzeň 3 (ZMO 3). Je rovněž členkou Kulturního výboru ZMO 3, Komise pro občanské záležitosti Rady městského obvodu Plzeň 3 a Komise pro prezentaci města a cestovní ruch Rady města Plzně.

Zajímá se o kulturní dění (nejen) v Plzni, deset let se na nejrůznějších pozicích podílela na realizaci filmového festivalu Finále Plzeň. Je plzeňskou patriotkou, vyrůstala ve čtvrti Bezovka na Borech a dlouhodobě se snaží o zachování jejího rezidenčního rázu, tak aby se z ní díky dopravní situaci v Plzni nestala tranzitní zóna. Kromě celkového zklidnění dopravy v obvodu je jejím cílem aktivní zapojení občanů do debaty o rozvoji okolí jejich bydliště, efektivní podpora organizátorů kulturních a volnočasových aktivit, stejně jako podpora aktivních občanů a organizací. Kromě podpory na základě transparentích dotačních programů by právě oni měli dostat maximální prostor v obvodním zpravodaji Trojka.

Ve volném čase ráda cestuje, vyráží do přírody, za památkami, poznává jiné kultury, chodí do divadla, do kina i na koncerty a jezdí na kole.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 PLZEŇSKÝ KRAJ

Prešovská 201/4