Lumír Aschenbrenner náš kandidát do Senátu

29. 9. 2020

Lumír Aschenbrenner kandiduje do Senátu v obvodu č. 9 Plzeň-město za Koalici pro Plzeň, která sdružuje ODS, TOP 09, KDU-ČSL, Korunu Českou, Agrární demokratickou stranu. Koalici pro Plzeň podporuje Strana soukromníků, Svobodní a Svaz Pomocných technických praporů ČR. 

Lumír Aschenbrenner je 22 let úspěšným starostou Městského obvodu Plzeň-Slovany a od roku 2014 také senátorem Parlamentu České republiky. V Senátu je místopředsedou Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu a především hájí zájmy živnostníků a malých i středních firem. 

V Senátu v době svého mandátu v letech 2014 až 2020 aktivně podpořil změny zákonů, které se bezprostředně dotýkaly života občanů Plzně i lidí v jiných krajích země. Jednalo o snižování daní, podporu živnostníků a malých firem, zavedení jednoduchého elektronického daňového přiznání, urychlení výstavby dopravní, vodní a energetické infrastruktury, či zrušení nadbytečného zákona o omezení prodejní doby v obchodech. Aktivně se podílel na pokusu Senátu celkového zrušení EET. 

Eva Šafránková, krajská manažerka

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme