Karel Naxera je zkušený starosta a bude i dobrý senátor

20. 9. 2022

Úspěšný starosta Přeštic Karel Naxera se uchází o post senátora ve volebním obvodu č. 7.

Zeptali jsme se ho, jaká jsou hlavní témata, kterým se chcete v Senátu věnovat?

Boji s extrémními cenami energií

Ceny energií extrémně rostou, státní instituce se musí semknout a poskytnout lidem pomoc. Část pomoci půjde od vlády, ale své možnosti mají i obce nebo kraje. V Plzni je i díky krokům koalice SPOLU cena tepla jedna z nejnižších v republice, zůstane i příští rok pod hranicí 600 Kč za 1GJ. V Přešticích máme cenu ještě o něco nižší, na řešení pro celou zemi budeme dál pracovat, nenecháme nikoho padnout!

Podpoře občanů a starostů v Senátu

Senátní obvod znám, žiji zde celý svůj život. Po narození jsem žil krátce v Horažďovicích, pak v Merklíně, nyní už 33 let v Přešticích, kde jsem 8 let starostou. Díky práci starosty znám každodenní problémy zdejších lidí. Nejen v Přešticích, ale i v okolních obcích a městech. Znám také problémy samospráv a díky svým zkušenostem bych chtěl být v Senátu prodlouženou rukou nejen pro občany, ale i pro starosty a menší obce. Mým cílem je, aby se celý region rozvíjel, a senátor v tom může hrát velmi významnou roli. Občané i starostové našeho senátního obvodu musí být slyšet, jako starosta znám problémy našeho kraje a budu je řešit.

Plynulé dopravě v kraji a životnímu prostředí

V Senátu bych se rád zaměřil na to, aby náš obvod i celý kraj byly efektivně propojenou dopravní tepnou, která to má blízko do Prahy i do Německa. Ale zároveň, aby si celý kraj zachoval zdravé životní prostředí. Musíme našim dětem udržet zdravou přírodu, je to naše odpovědnost.

Mně a mé aktivity můžete sledovat na: https://www.facebook.com/naxerakarel a bit.ly/karelnaxera

Co naopak nechcete?

Montovnu v Líních

Gigafactory v Líních říkám NE! Proč? Je to montovna, i když to tak na první pohled nevypadá. Je neekologická, protože každou sekundu by spotřebovala 300 litrů vody. Znamenala by příliv 4 500 agenturních zaměstnanců, protože v okolí je minimální nezaměstnanost.

 

Kdo Karla Naxeru podporuje a proč?

Karel Schwarzenberg

čestný předseda TOP 09

„Vždy jsem zastával názor, že komunální politika je nejlepší příprava pro jakoukoliv politickou kariéru. Sám jsem tu možnost neměl, hořce jsem v životě tuto zkušenost postrádal a tato příprava mi v politice chyběla. Pan magistr Naxera se osvědčil v Přešticích jako starosta, byl opakovaně zvolen a já si pamatuji, že když jsem Přeštice naposledy navštívil, bylo mi nápadné, jak zvelebené toto město je. Pan Naxera má mojí plnou podporu a můžu ho opravdu srdečně doporučit jako senátora pro Plzeň.“

Lumír „Lem“ Aschenbrenner

senátor a starosta Městského obvodu Plzeň 2 – Slovany

Kdo bude senátorem za volební okrsek, jehož součástí jsou i Slovany je pro mě důležité, jak pro starostu, tak i jako občana Slovan. Přestože znám většinu kandidujících déle, než pana Naxeru, budu volit jeho. Z vlastní praxe vím, jak jsou pro práci senátora důležité zkušenosti z komunální politiky. A ty pan Naxera, jako starosta Přeštic má.

Petr Fiala

premiér České republiky

Milí přátelé, na konci září proběhnou ve dvaceti sedmi obvodech po celé České republice senátní volby, které budou mít výrazný vliv na budoucnost nás všech. Půjde v nich nejen o to, kdo bude dalších šest let zastupovat Vaše zájmy v Senátu, ale i o budoucí směřování naší země. Senát dlouhodobě opakovaně dokazuje, jak důležitý je pro kvalitu demokracie v České republice. Ve chvíli, kdy extremisté a populisté blokují takřka každé zasedání Poslanecké sněmovny a snaží se zabránit projednání každého návrhu, který má za cíl demontovat jejich moc a vrátit Českou republiku jejím občanům, je jeho důležitost o to větší. Nedopusťme, aby jej ovládli populisté a extremisté. Byla by to chyba, na kterou bychom doplatili všichni. Rád bych Vás proto touto cestou požádal, abyste v senátních volbách svým hlasem podpořili kandidáty, kteří garantují demokratické směřování naší země a změnu politických poměrů, ke které došlo v loňských parlamentních volbách. Pan Karel Naxera zcela jistě tyto požadavky beze zbytku splňuje. Je to osobnost s velkou životní zkušeností, která bude skvěle zastupovat Vaše zájmy v Senátu. Jeho volbu mohu doporučit a věřím, že ji zvážíte i Vy. Děkuji. Váš Petr Fiala

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme