Ilona Jehličková kandiduje na starostku MO Plzeň 1

26. 9. 2018

Jmenuji se Ilona Jehličková a od roku 2000 žiji se svojí rodinou v Plzni. Pracuji na 20. základní škole jako zástupkyně ředitele. Druhé volební období pracuji pro zastupitelstvo obvodu i pro zastupitelstvo města.

Na obvodě jsem členkou komise sociální a komise pro vítání občánků. Na městě jsem členkou komise školské a komise sociální. Práce pro obvod i pro město mi dává možnost naslouchat občanům, pomáhat řešit jejich problémy, které znám ze svého vlastního profesního života.

Bolevecké rybníky, Zoologická a botanická zahrada města Plzně, Amfiteátr, Lochotínský park, Košutecké jezírko či Kostel Všech svatých. To všechno jsou místa, na která může být Městský obvod Plzeň 1 právem hrdý. Bohužel jsou také místa, na která nemůže být hrdý. To jsou chybějící chodníky, cyklostezky, chybějící parkovací místa, či dokonce veřejné osvětlení.

Bolevecké rybníky jsou velmi oblíbeným místem nejen pro letní koupání či zimní bruslení. Nabízí rozmanitou přírodu, zajímavé turistické cíle a cyklostezky. Pěkný dojem z této lokality ovšem může zkazit cesta sem. Většina lidí využívá silnici, u které chybí cyklostezka. Úsek silnice směrem k Boleveckým rybníků před viaduktem je velmi nebezpečný. Lidé zde jezdí se svými dětmi na kolech a kličkují v silném silničním provozu. Celá záležitost by se dala vyřešit vybudováním cyklostezky na Zadní Roudné. K tomu je potřeba rozšířit stávající silnici, vybudovat pruh pro cyklisty a zřídit přechod před viaduktem.  

Před dvaceti lety jsem se stala členkou Hnutí Na vlastních nohou – Stonožka, kde děti pomáhají dětem pod společným heslem: Děti s láskou, děti pro mír.  Děti pod vedením svých učitelů pořádají koncerty, výstavy nebo divadelní představení. Veškerý výtěžek následně směřuje tam, kde jiné děti potřebují pomoc.

Plzeň je výjimečná také počtem dochovalých interiérů od Adolfa Loose, v čemž předčí Prahu, a může se srovnávat i s Vídní. Myslím si, že plzeňské interiéry Adolfa Loose, spolu s Müllerovou vilou v Praze, mají šanci být prohlášeny za památku UNESCO. Plzeňský kraj zatím žádnou takovou památku nemá. V roce 2017 byla i za mého přispění zadána městem Plzní architektonicko-ověřovací studie na využití domu na Klatovské 19. Výjimečnost domu na Klatovské 19 spočívá v tom, že se zde nacházejí i cenné interiéry, zejména pak hudební salón, navržené architektem světového významu Adolfem Loosem. Věřím, že my Plzeňané nenecháme dál tento dům chátrat.

V následujících čtyřech letech bych ráda přispěla k tomu, aby se Plzeň stala takovou, jakou má být. 

 

Ilona Jehličková

kandidátka na starostku MO Plzeň 1

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme