Zlevněte lidem energii! Vyzývá TOPka vedení centrálního obvodu.

2. 8. 2013

Již několik měsíců by mohli mít občané našeho obvodu levnější elektřinu i plyn. Zatímco se úřad finančně i personálně podílí na kulturních akcích, mohla být invence vynaložena na přípravu energetické aukce, která může snížit cenu energií pro občany i o tisíce korun.

Již osm měsíců mohli mít občané centrálního obvodu levnější elektřinu i plyn, kdyby Rada městského obvodu Plzeň 3 věnovala více své pozornosti přípravě hromadného nákupu energií pro své občany, než pořádání kulturních akcí. Systém je již vyzkoušený v jiných městech a výrazně snižuje cenu energií pro občany díky elektronickému nákupu a množstevní slevě.

Díky elektronické aukci, která dokáže mnohdy až o 30% snížit cenu poptávaného zboží, může obvod zprostředkovat výhodný nákup energie svým občanům." vysvětluje Ondřej Ženíšek, zastupitel TOP 09 a dodává: „Čím více jednotlivých domácností a subjektů se do projektu zapojí, tím nižší cena za jednotku se dá vysoutěžit."

Tento způsob zlevnění energií pro občany jako první použila na začátku roku 2013 obec Říčany u Prahy. Podobně jsou na tom i obyvatele Městské části Praha - Radotín nebo Prahy 1, kteří ušetří na konci roku až tisíce korun.

Je to systémové řešení, které může výrazně ulevit občanům a snížit výdaje rodinných rozpočtů," říká Radoslav Škarda (TOP 09). „Tato možnost je známá již od konce minulého roku a mně nezbývá než se ptát, proč již takovou možnost nemají občané našeho obvodu a vyzvat Radu, ať urychleně připraví podobný projekt i pro naše občany," doplňuje.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme