Ženíšek: Plzeň si váží amerických spojenců

31. 3. 2015

V úterý 31. 3. 2015 přijela do Plzně delegace zástupců americké armády společně s velvyslancem USA. Po oficiálním přijetí na plzeňské radnici následovalo slavnostní položení květin u pomníku Díky, Ameriko! na Americké třídě. Památku osvobození Plzně americkou armádou přišli uctít a vyjádřit podporu našim spojencům v Plzni také zástupci TOP 09.

Jmenovitě místopředseda TOP 09 a poslanec Parlamentu ČR Marek Ženíšek, předseda plzeňské TOP 09 Ondřej Ženíšek a místostarosta centrálního plzeňského obvodu Radoslav Škarda.
„Dnešní návštěvu zástupců americké armády v Plzni vnímám jako obrovskou událost. Pro Plzeň, která byla na konci druhé světové války osvobozena právě americkou armádou, je to obzvlášť výjimečný okamžik! Jsem rád, že jsme, podobně jako Polsko, ukázali, že víme, kdo jsou naši spojenci,říká poslanec a předseda TOP 09 Plzeňského kraje Marek Ženíšek a s úsměvem dodává: „Samozřejmě plzeňské pivo je to nejlepší, čím jsme mohli v Plzni pohostit.“

Místostarosta centrálního plzeňského obvodu Radoslav Škarda dodává: „My v Plzni máme i s druhou kavalérií, která byla součástí Pattonovy třetí armády společnou historii a jsem velice poctěn, že jsme mohli společně uctít památku bojovníků, kteří položili život za naši svobodu. Považuji za důležité vyjádřit sounáležitost s našimi spojenci, zvlášť v Plzni, kde nás svazuje důležitá událost v historii Československa - osvobození Plzně.“

Předseda plzeňské TOP 09 Ondřej Ženíšek neskrýval svou radost nad průběhem dnešního dne a vyzval občany, aby se zítra připojili ke společné zdravici konvoje "amerických dragounů" na dálničním obchvatu u Plzně. „Mnozí Plzeňané dnes pomohli vytvořit skvělou atmosféru při přivítání zástupců Armády Spojených států. Proto budu moc rád, pokud spolu s námi přijdou také zítra pozdravit projíždějící konvoj "amerických dragounů" na dálniční obchvat u Plzně. K tomu účelu jsme vybrali první lávku přes dálnici za sjezdem u Ejpovic směrem na Rozvadov. Dá se na ni dostat pouze po cestě z Tymákova. Viz odkaz:http://www.mapy.cz/s/gSan. Konvoj by měl projet mezi 7h a 9h.
Pokud by někdo potřeboval na dané místo dopravit, sraz máme v 6h30 před obvodní radnicí na Slovanech. Smyslem celé akce je vyjádření podpory našim spojencům v NATO, vyjádření jednoty a symbolické poděkování za to, co pro demokracii v Evropě za posledních sto let udělali, zve na zítřejší akci všechny zájemce Ondřej Ženíšek.

Eva Šafránková, krajská manažerka

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme