Ženíšek: Odsuzujeme útok na centrum Klinika

8. 2. 2016

edstavitelé TOP 09 odsoudili včerejší útok na sociální centrum Klinika v Praze.

Marek Ženíšek, 1. místopředseda TOP 09 upozornil na odpovědnost některých “osobností“ veřejného života: "Dvě včerejší události nám ukazují nepříjemnou pravdu. Odsouzeníhodný útok na pražskou Kliniku i chování Policie ČR, která údajně odmítla pomoci redaktorovi Českého rozhlasu během včerejších střetů na Hradčanech, mají jedno společné. Ukazují, k čemu vede nenávist a tupost, pokud se včas neodsoudí a nezastaví. Pánové Konvičkové, Okamurové, ale i hlava státu, ti všichni by měli zpytovat svědomí."

Útok na žižkovskou Kliniku odsoudila i místopředsedkyně Markéta Adamová: "Žhářské útoky nejsou vyjádření názoru, ale čistě násilí, které je nepřípustné. Doufám, že pachatelé budou brzy dopadeni."

A podobně se vyjádřila také místopředsedkyně Jitka Chalánková: "Házení zápalných lahví není způsobem vyjádření politického názoru. Házení zápalných lahví někam, kde mohou být lidé, je zločinem vždy a všude. Věřím, že- stejně jako útok na pracovníky Českého rozhlasu- budou oba incidenty spravedlivě vyšetřeny a viníci potrestáni," prohlásila v reakci na sobotní útoky.

                                                                                                                                     TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme